AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye'de kadınların seçme ve seçilme hakkının 80 yıldır gasp edildiğini öne sürdü.  Zengin, “Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır” dedi.

Özlem Zengin, seçme ve seçilme hakkının 80 yıldır gasp edildiğini öne sürdü

Türkiye'de kadınlar siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını 5 Aralık 1934'te kabul edilen yasa değişikliği ile elde etti. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise bu hakkın 80 yıldır gasp edildiğini öne sürdü.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptığı 'Dünya Kadın Hakları Günü Özel Yayını’na konuk oldu.

Özlem Zengin, burada yaptığı açıklamalarda, seçme ve seçilme hakkının gerçek manada 2015'te kullanıldığını, öncüsünün de Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. Türkiye'de kadınlar siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını 5 Aralık 1934'te kabul edilen yasa değişikliği ile elde etmişti.

AKP’nin "kadın meselesini yaşayan bir parti" olduğunu iddia eden Zengin, "5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gündür. Çok önemli bir gündeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. Oy verme ile ilgili olarak. Ama 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başörtülü olarak Meclis’e girdiler. Ama başörtülü olarak Meclis’e girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur. Bakar mısınız? Siz 2035’den bahsettiniz. 35 neresi? 2015 neresi? Siz 80 yıl gasp ettiğiniz kadınların hakkıyla alakalı neredesiniz? Bunun içerisinde sadece seçme seçilme meselesi değil. Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır" diye konuştu.

ERDOĞAN, ‘GÖRÜNÜR OL’ TALİMATI VERMİŞ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, başbakan olduğu yıllarda kendisine yaptığı bir konuşmayı da anlatan Av. Zengin, "Bana, 'Özlem Hanım, bir defa sırtına bir heybe koymanı istiyorum. Sağdan soldan duyduğun lafları bu heybeye atacaksın ve onlara hiç takılmayacaksın. Ben senden şunu istiyorum. Bolca ekranlara çık. Görünür olmanı istiyorum' demişti. Görünür olmaktan benim şahsımı kast etmiyordu. Kadınların görünür olmasını kast ediyordu. Dedi ki, 'Sen kendin organize edebiliyorsan kendin organize et, eğer bize ihtiyacın var ise biz yardımcı olalım. Sen çık anlat, ekranlarda gazetelerde anlat. Biz kadın kolları olarak ne yapıyoruz ne yapmak istiyoruz? Kadınların hayatında neyi değiştirmeye çalışıyoruz' Bu bence çok önemli bir şeydi” şeklinde konuştu.