‘Özlemeye devam edeceğiz’

Meral Danyıldız

BirGün’e yaptığı çevirilerle destek veren, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi çevirmen Özlem İlyas Tolunay, yaşamını yitirmesinin 5’inci yılında dostları ve yoldaşları tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda mezarı başında anıldı. Eşi İbrahim Tolunay, “Özlüyoruz, özlemeye devam edecekmiş gibi gözüküyoruz” dedi.

Tolunay için düzenlenen törende, İstanbul ÖDP İl Yönetimi, ÖDP Gaziosmanpaşa İlçe Yönetimi, Tolunay'ın aile ve dostları da bulundu.

Tolunay'ın annesi Nilda İlyas ise, “Hepinize çok teşekkür ederim. Beni yalnız bırakmadınız. Eminim Özlem de çok mutlu oluyordur” dedi. Özlem Tolunay'ın eşi İbrahim Tolunay da, çocukları Deniz'in çaldığı piyano dinletisiyle birlikte duygu ve düşüncelerini şu sözlerle aktardı: “Deniz küçük hobiler edindi. Her şey yolunda gözüküyor. Tek eksiğimiz sensin. Özlüyoruz, özlemeye devam edecekmiş gibi gözüküyoruz.”

ÖDP üyesi Metin Kılıç, şu ifadeleri kullandı: “Sensiz Türkiye her gün daha da kötüleşiyor. Sana daha iyi haberler vermek isterdik. Senin huzurunda hepimiz birbirimize daha iyi sahip çıkalım diyoruz. Sana, daha çok kenetleneceğimize dair de söz vermiştik. Bunları olabildiğince yerine getireceğiz Özlem.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.