CHP MYK’de, gündemdeki siyasi gelişmeler ve bugün başlayacak kurultay süreci değerlendirildi. CHP Sözcüsü Öztrak, AKP’nin iktidarı boyunca savurgan harcamalar yaptığına dikkat çekerek, “Devlet bütçesini bakkal defteri gibi yönetiyorlar” dedi

Öztrak: AKP, bütçeyi bakkal defteri gibi yönetiyor

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirildi. TBMM’de yarın başlayacak bütçe görüşmelerinin yanı sıra CHP’nin kurultay süreci ve gündemdeki siyasi gelişmeler masaya yatırıldı.

Gelecek yıl Nisan ayında yapılması planlanan Olağan Kurultay’ın cuma günü başlayacak takvimi MYK’nin ilk gündem maddesi oldu. Bu konuda kurmaylarının değerlendirmelerini alan Kılıçdaroğlu, “Kavgasız bir süreç” talebini yineledi.

Yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlayacak bütçe görüşmeleri de ele alındı. Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde “Hamasetten uzak, verilere dayalı muhalefet” tarzının benimsenmesini istedi.

‘ERDOĞAN NEDEN GİTMEK İSTİYOR?’

MYK toplantısının ardından gündemdeki gelişmeleri değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da ABD’ye gitmek istemesinin arkasındaki nedeni açıklaması gerektiğini belirterek, “Bu kadar hakaret taşa yapılsa taş ortasından çatlar” dedi.

ÜLKEDE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KALMADI

AKP’nin 17 yıllık iktidarı sonunda herkesle kavgalı olduğunu ve bunun ülkenin itibar kaybetmesine yol açtığını belirten Öztrak, şunları söyledi: “AKP’li 17 yılın sonunda ülkemizde ne adalet ne kalkınma kaldı. İktidara geldiklerinde ‘3Y ile mücadele edeceğiz’ diyorlardı. Kendilerinden önce iş başına gelen tüm iktidarların 79 yılda topladığı verginin dört katı, o güne kadar satılan kamu varlıklarının sekiz katını sattılar. Basın özgürlüğü diye bir şey kalmadı. 17 yılın sonunda her şeyle herkesle kavgalılar.”

“Ülkeyi içine düştüğü borç batağı, sarayın emperyal güçler karşısında bağımsız karar almasını engelliyor. Türkiye’nin şan ve şerefini korumak için yemin etmiş kişi, ABD Başkanı’nın hakaretlerini sineye çekiyor. Devlet bütçesini bakkal defteri gibi yönetiyorlar. Kamu bankaları aracılığıyla döviz piyasalarına müdahale ediyorlar. Ekonomimiz damadın açıkladığı paketlerle hareket edemeyecek kadar ağır hasta. İsrafın sembolü olan Beştepe’deki sarayın kapısına kilit vurulmalı, Cumhurbaşkanlığı yeniden Çankaya Köşkü’ne taşınmalıdır. Cumhurbaşkanlığının uçak filosu küçültülmeli, fazlası satılmalı. Elde edilecek gelirle yurt kurulmalı. İtibar para saçarak değil, kör kuruşun hesabını vererek gelir. Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığını sağlayacak düzenlemeler TBMM’ye gelmeli. Bu adımlar atılırsa ekonomide çarklar yeniden dönmeye başlar.”