CHP Sözcüsü Faik Öztrak, canlı yayında açıklama yaptı. Öztrak, sahte diplomalı olduğu ortaya çıkan Yerlikaya'ya ilişkin "Doktoralı gençlerimiz iş bulamazken Saray sosyetesinin sahte diploma kullandığı mahkemeyle sabit beslemeleri atanıyor" dedi.

Öztrak: Doktoralı gençlerimiz iş bulamazken, sahte diplomalı Saray beslemeleri atanıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya'nın sahte diplomalı olduğunun ortaya çıkmasına ilişkin konuştu.

"Doktoralı gençlerimiz iş bulamazken Saray sosyetesinin sahte diploma kullandığı mahkemeyle sabit beslemeleri atanıyor" diyen Öztrak, "Tecrübeli bankacıları bir telefonla işten attıran genel müdür yardımcısı olmalarına imkan vermeyen BDDK yönetimi ne yapıyor? Hiçbir şey" ifadelerine yer verdi.

Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Salgınla ilgili gerçek sayılar aylarca gizlendi. İnsanlarımızdan bilgiyi gizleyerek hayatlarını kaybetmesinin tek sorumlusu saray istifa etmeli dedik ama sarayın kibirlisi kulaklarının üstüne yatmaya devam etti."

ÇAKICI TEHDİDİ

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarıoğlu'na yönelik tehditlerine ilişkin konuşan Öztrak, "Devlet krizi derinleşiyor. Genel başkanımız sarayın ortağı tarafından cezaevinden çıkarılan mafya bozuntusu tarafından tehdit edildi. Siyasete mafyanın gölgesi düştü" dedi. Öztrak, "Sarayın ufak ortağı bunun arkasında durdu, sahiplendi. Savcılık bu saldırganın ifadesini aldı mı diye sormuştum. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin lideri tehdit ediliyor savcılar resen soruşturma açma cesaretini bile gösteremiyor. Bu memlekette AKP Genel başkanına sosyal medyada bir eleştiri yapsanız ne oluyor. Savcılık hemen resen soruşturma başlatıyor" ifadelerinde bulundu.

Öztrak'ın açıklamasının devamı şöyle:

"AYM kararını tanımayan alt mahkemelerin bulunduğu adliyelerin başsavcısı şimdi AYM'ye ışınlanıyor.

18 yılda bu memlekette akıl, ahlat, adalet, temel hak ve hürriyetler öldürüldü. Bugün bu nedenle bu buhranı ve devlet krizini yaşıyoruz.

Böyle bir ülkeye uluslararası yatırımcı gelir mi, yatırım yapılır mı? Cumhur ittifakı çamur ittifakı oldu. Sarayın kibirlisi önüne konan metinleri okurken daha dikkatli olmalıdır. Bugün parti kapatmaktan bahseden onların ufak ortağı. Tabii Numan Kurtulmuş'a ayar vermeye kalkıyor ama sarayın kibirlisi sessiz. Bu ülkede mahkeme kararı olmadan kayyum atayan da onların iktidarı.

Bugün bağımsız medya kuruluşları Halk TV'ye TELE1'e yayın durdurma yasağı veren Cumhuriyet, Birgün ve Sözcü'ye vergi cezaları yağdıran da onlar.

Hukuk ve adalet ekmek gibi aş gibi o parti bu parti demeden herkese lazım.

Salgın yüzünden düğün dernek yapmak yasak, dışarı çıkan ceza yiyor, bu millete yasak olan saraya serbest. Gaziantep'te 11 yurttaşımızın hayatına mal olan facia milletimizin yüreğini parçalarken sarayda vur patlasın çal oynasın görüntüler ortaya çıkıyor.

Asgari ücret açlık sınırının altında, çarşı pazar yangın yerine dönmüş. Eskiden peynir zeytinle karın doyurmak diye bir laf vardı. Peynirin fiyatı etin fiyatını geçmiş. Zeytinin yanına yaklaşılmıyor. Şimdi iki yumurta kırmak da lüks olmuş, yumurtanın ederi tavuğu geçmiş.

2020'nin ilk 6 ayı çok zor geçecek. Yaptırımları doğru düzgün konuşmuyoruz bile. Sarayın bu konuda planı var mı diye bakıyoruz bir şey göremiyoruz.

Bu kötü gidişi biz değiştireceğiz ortaklarımızla birlikte. Yeni kurallar, yeni kurumlar ve liyakatli yeni kadrolarla yapacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi milletimizle birlikte kuracağız. Bu ülkede yaratılan refahı hakça paylaşacağız.

Biz milletimize güveniyoruz, milletimiz sarayın ne yaptığını görüyor. Bu kibir abidelerinin notlarını veriyor."