CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni yıla girerken elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamlar ile ilgili, "Erdoğan'ın yaptığı zam değil, zulümdür; 'siyasi eşkıyalığın' dik alasıdır" diyerek tepki gösterdi.

Öztrak: Erdoğan'ın yaptığı zam değil, zulümdür; 'siyasi eşkıyalığın' dik alasıdır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni yılla birlikte, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına getirilen zamlarla ilgili konuştu. Öztrak, gelen zamlar üzerinden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztrak, Erdoğan'ın "Kılıçdaroğlu Kamu görevlilerini tehdit etmeyi, kamu kurumlarını basmayı, bir çeşit siyasi eşkıyalık yapmayı iyice alışkanlık haline getirdi" sözlerine gönderme yaparak, "Erdoğan'ın yaptığı zam değil, zulümdür; 'siyasi eşkıyalığın' dik alasıdır" ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

"Erdoğan Şahsım Yönetimi, hem de yeni yıla girerken, milleti zam sağanağıyla ezdi. Milletin alın terine, emeğine, cüzdanına yeni bir gece yarısı kumpası düzenledi. Erdoğan'ın yaptığı zam değil, zulümdür; 'siyasi eşkıyalığın' dik alasıdır."

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜİK'in ardından Bakan Mahmut Özer'den de randevu alamaması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'na gidip orada da içeri alınmayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu "Siyasi eşkıyalık yapmayı alışkanlık haline getirdi. Bay Kemal, bundan sonra devletin kurumlarına rastgele gidemeyeceksin" ifadeleriyle hedef almıştı.