CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saad Hariri’yi ağırladığı fotoğrafı göstererek, “Bir kuruş ödemeden Telekom üzerinden milyarlarca dolar vurgun yapan bu adamla, aynı masaya nasıl oturdunuz?” diye sordu.

Öztrak: Milyarlarca dolar vurgun yapan bu adamla nasıl oturdunuz?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk Telekom üzerinden ‘vurgun yapan’ Saad Hariri’yi ağırlamasına tepki gösterdi. Öztrak, “Bir kuruş ödemeden Telekom üzerinden milyarlarca dolar vurgun yapan bu adamla, aynı masaya nasıl oturdunuz?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Telekom üzerinden Türkiye’yi dolandıran ve Lübnan’da hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad Hariri’yi geçen günlerde Vahdettin Köşkü’nde kabul etmişti.

CHP Sözcüsü Öztrak, partisinin MYK toplantısı ardından yaptığı açıklamalarda bu konuyu da gündeme getirdi.

Elinde Erdoğan ile Hariri’nin fotoğrafını gösteren Öztrak, “Bu fotoğrafta; Tek kuruş borcu olmayan, kasasında milyarlarca lirası olan Türk Telekom’u soyan, Lübnanlı Hariri ailesinin bir ferdi var. Bu aile Hazine’ye, Telekom’un özelleştirme bedelini, Türk bankalarından borç alıp ödedi. Sonra milyarlarca dolarlık temettü gelirini, Türkiye’den Lübnan’a kaçırdı. Bizim bankalara 3,5 milyar dolarlık kredi borcu taktı” dedi.

Hariri ailesinin borcu Türk Telekom’un üzerine yıkıp kaçıp gittiğini belirten Öztrak, şöyle devam etti:

“Yani Hariri ailesi; Tek bir kuruş ödemeden ‘Tarlanın taşıyla, Tarlanın kuşunu vurdu.’

Ve tarlayı korumakla görevli Yönetim Kurulu üyelerinin hepsi, Bugün Beştepe Sarayında. (Fuat Oktay, Yiğit Bulut). Bugün milyonlarca öğrencimiz internete ulaşamıyorsa, Avrupa’nın en düşük internet hızına sahip ülkelerinden biriysek, Sebebi işte bu vurgundur. Bir sorumlusu da bu vurguna göz yuman Saray’dır.

Şimdi acaba Hariri Bey, ödemediği borcunu ödemek için mi Türkiye’ye gelmiştir?

Saray, Hariri ile ‘Ekonomik ve ticari ilişkilerin’ ele alındığını söylüyor da, Bu ticari ilişkiler konuşulurken, Türk Telekom’daki milyarlarca dolarlık vurgunun hesabı da Acaba sorulmuş mudur? Tüyü bitmedik yetim hakkı istenmiş midir? Hiç zannetmiyoruz.”

Sözlerinin devamında Erdoğan’a, “Peki Beyefendi, bir kuruş ödemeden Telekom üzerinden milyarlarca dolar vurgun yapan bu adamla, aynı masaya nasıl oturdunuz? Hiç içiniz sıkılmadı mı?” diyen Öztrak, “Onu da hiç sanmıyoruz. Ne de olsa bu fukara milletin sırtından doyan doyana…” ifadelerini kullandı.