CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak" şeklindeki vaadinin AKP'nin vizyon belgesinde yer almasına "Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşti. Biz geleceğiz, gençler kazanacak" sözleriyle tepki gösterdi.

Öztrak'tan AKP'nin vizyon belgesinde Kılıçdaroğlu'nun vaadinin yer almasına tepki

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak" şeklindeki gençlere vaadinin AKP'nin vizyon belgesinde yer almasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun duyurduğu vaadin 'çalındığını' söyleyerek "Diyoruz: Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşti. Çoklu organ yetmezliğiyle malul. Tükenmişlik sendromundan mustarip. Ama gitmelerine az kaldı. Biz geleceğiz, gençler kazanacak" ifadelerine yer vedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl gençlere yönelik bir vaadini duyurmuş, iktidar olmaları durumunda ilk 6 ayda neler yapacaklarını gençlere anlatmıştı. Kılıçdaroğlu, "Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak" ifadelerini kullanmıştı.

AKP'den ise Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarının ardından dikkati çeken bir hamle gelmişti. Buna göre, gençlere yönelik elektronik eşyalarda vergi avantajı getirecek bir çalışma AKP'nin 2023 vizyon belgesine girmişti.