CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TÜİK'in CHP lideri Kılıçdaroğlu'na kapıları kapatmasının ardından Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara cevap verdi. Öztrak, “Saray'ın kibirlisi Erdoğan, 'Devlet kurumlarının milletvekillerine, ana muhalefet partisi liderine, hesap verme sorumluluğu yok' dedi. 'O kurumlar sadece bana hesap verir' dedi. Beyefendi, milletvekilleri her yere girer ve millet adına hesap sorar. Gerekirse gelir Saray'da sana da hesap sorar. Milletvekiline, ana muhalefet partisi genel başkanına, bürokrasinin kapılarını kapatmak, milletin hakkını, hukukunu inkâr etmektir. Milli iradeyi yok saymaktır. TBMM’nin yetkilerini gasp etmektir" diye konuştu.

Öztrak'tan Erdoğan'a TÜİK yanıtı: Milletvekilleri gerekirse gelir Saray'da sana da hesap sorar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta Türkiye İstatistik Kurumu'nu (TÜİK) gitmesi ve TÜİK'in demir kapılarının açılmaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak, “Asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, işçinin yani en az 40 milyon insanımızın geçiminde, en temel belirleyici olan enflasyon hesaplarındaki, bariz makyajları sorgulamak için gidildi. O gün demokrasi tarihimize, kapkara bir leke olarak geçti. Saray'ın kibirlisinin talimatıyla, TÜİK Başkanı, kurumun kapılarını, ana muhalefet partisinin genel başkanına ve milletvekillerine kapattı" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuya ilişkin, “Devlet kurumlarının milletvekillerine, ana muhalefet partisi liderine, hesap verme sorumluluğu yok. O kurumlar sadece bana hesap verir" sözlerine ise Öztrak, "Beyefendi, milletvekilleri her yere girer ve millet adına hesap sorar. Gerekirse gelir Saray'da sana da hesap sorar. Milletvekiline, ana muhalefet partisi genel başkanına, bürokrasinin kapılarını kapatmak, milletin hakkını, hukukunu inkâr etmektir. Milli iradeyi yok saymaktır" karşılığını verdi.

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Devlette yönetim krizi ülkemizi buhrana sürükledi. Tek adam vesayet rejimi milli paramızı pul etti. Erdoğan şahsım hükümeti, milletimizi pahalılığa, işsizliğe ezdirdi. Liyakatsizlik ve kibir, cüzdanlarımızı da tencerelerimizi de boşalttı. Milletimizi perişan etti. Şimdi tüm bunların müsebbipleri sebep oldukları buhrana kılıf bulmaya uğraşıyorlar. 'Faiz yerine yatırım temelli ekonomi modeli' getireceklermiş. 20 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu ülkeyi 20 yılda kim bu hale getirdi? Ülkemizi faizcilere, manipülatörlere, spekülatörlere, kara paracılara 20 yıldır kim teslim etti? Açıkça ifade edeyim Bu defa ülkeyi yönetenler, 'Kandırıldık, Allah bizi affetsin' diyerek bu işten sıyrılamazlar. Beceriksizliklerine, akılsızlıklarına 'Yeni Model' kılıfı geçirip, milleti kandıramazlar.

'DENSE DENSE 'İFLASIN İLAMI' DENİR'

Allah aşkına bu hükümet kim, yeni kim? Bu hükümet 20 yıllık metal yorgunu bir hüjümet, eski, çürümüş, paslanmış. Adım atacak takati kalmamış. Bunların 'yeni' dediği, ülkenin, milletin servetini ucuza dış güçlere peşkeş çekmek. Milleti fukaralığa mahkûm etmek. Bunun adına 'yeni' denmez. Dense, dense 'iflasın ilamı' denir.

'PATATES, SOĞAN, GÜLE GÜLE ERDOĞAN'

Hafta sonu, 'Milletin Sesi' Mersin’den yükseldi. Hemen seçim talebi, Türkiye’nin dört bir yanından duyuldu. Erdoğan elbette bunu duymazdan gelmeye kalktı ama bu ses o kadar güçlüydü ki, gözü, kalbi mühürlenmişler dışında herkes gördü, duydu. Milletimiz Mersin’den, 'Patates, soğan güle güle Erdoğan' diyerek mesajını çok net verdi. Biz diyoruz ki, artık geliyor, gelmekte olan. O sandık bugün yarın gelecek ve milletimiz kendi kararıyla, bu zulümden kurtulacak.

'DEMOKRASİ TARİHİMİZE KAPKARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİ'

Son genel seçimlerde, 11 milyon 354 bin 190 yurttaşımızın oyunu almış, ana muhalefet partisinin Genel Başkanı (Kemal Kılıçdaroğlu) yanında milletvekillerinden oluşan bir heyetle, 3 Aralık 2021 tarihinde TÜİK’e gittiğinde yaşananlar bunun en son örneğidir. Herhalde bu heyet oraya çay, kahve içmek için gitmedi. Asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, işçinin yani en az 40 milyon insanımızın geçiminde, en temel belirleyici olan enflasyon hesaplarındaki, bariz makyajları sorgulamak için gidildi. O gün demokrasi tarihimize, kapkara bir leke olarak geçti. Sarayın kibirlisinin talimatıyla, TÜİK Başkanı, kurumun kapılarını, ana muhalefet partisinin genel başkanına ve milletvekillerine kapattı.

'ENFLASYON YÜZDE 60'A DAYANDI'

Bağımsız iktisatçılardan oluşan, Enflasyon Araştırma Grubu’na göre, ülkemizde enflasyon yüzde 60’a dayanmış. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyemize bağlı, İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul’da yaşam maliyetlerindeki artışın, yüzde 50’yi aştığını söylüyor. Milletten yükselen feryada baktığınızda zaten hayat pahalılığının ne olduğunu gösteriyor. Ama TÜİK, 'enflasyon yüzde 21' diyor. Gerçek enflasyon ile TÜİK’in enflasyonu arasında iki, üç kat fark var.

'REZERVLERİMİZ 34.5 MİLYAR EKSİ BAKİYE VERİYOR'

26 Kasım itibariyle net rezervlerimiz, 34,5 milyar dolar eksi bakiye veriyor. Merkez Bankası’nın kasası 34,5 milyar dolar açık veriyor. Tek bir sente muhtaç. Ama Merkez Bankası, dolar kurunu 13 lira 80 kuruşta tutmak için döviz sattı. En büyük yanlışlardan birini yaptı, kur için seviye işaret ediyor. Şimdi soruyoruz, Merkez Bankası kimin dövizini satıyor? Yabancı ülkelerden SWAP’la emanet alınan dövizleri mi? Ticari bankaların kendisine emanet ettiği, dövizleri mi satıyor? Yoksa milletin mevduatlarından kesilen, Emanet döviz munzam karşılıklarını mı satıyor? Merkez bankası olmayan rezervlerinden, iki ihalede 1,5 milyar dolar sattı. Sattı da ne oldu? Hiçbir şey. Dolar hala 14 lira sınırında.

'KALİTELİ KUMAŞTAN GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER REJİM ELBİSESİ'

Erdoğan’ın üstünde diktirdiği bu ucube rejim gömleği, artık yama tutmaz. Bu çirkin elbisenin ilk sandıkta topyekûn çöpe atılması gerekir. Yepyeni, birinci kalite kumaştan güçlendirilmiş parlamenter rejim elbisesini, milletimizle istişare ederek dikmeye ihtiyacımız var. Bu yeni elbisenin terzisi de tabi ki bizzat milletimiz olacak. Biz hazırız. Milletimiz de hazır. Milletimiz şahsım hükümetinin ne yaptığını görmüştür. Bu buhranın müsebbibi olan kifayetsiz şahsım yönetimini evine göndermek için hemen sandığı bekliyor.”