CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki sığınmacı tartışmalarında Soylu'nun ifadelerini kınadığını söyledi. Öztrak, "Süleyman Soylu'nun dün siyasi parti liderine söylediği laflar kabul edilebilir gibi değil. Sonuç itibarıyla Süleyman Soylu, seçilmemiş atanmış biri" ifadelerini kullandı.

Öztrak'tan 'Özdağ-Soylu' gerginliğine tepki: Atanmış bakanın sözleri kabul edilemez

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sığınmacılar hakkındaki açıklamalarıyla başlayan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Özdağ'ı 'Soros çocuğu, operasyon çocuğu' sözleriyle hedef almasıyla devam eden sığınmacı tartışmalarına ilişkin konuştu.

Öztrak, Soylu'yu ziyaret etmek için İçişleri Bakanlığı önüne giden ve yetkililer tarafından engellenen Özdağ'a destek vererek "Memur statüsünde olan bir kişinin siyasi parti liderine sözleri kabul edilebilir gibi değil" dedi.

Özdağ ve Soylu arasındaki tartışmalara ilişkin İzmir'de yaptığı açıklamada "Süleyman Soylu'nun dün siyasi parti liderine söylediği laflar kabul edilebilir gibi değil. Sonuç itibarıyla Süleyman Soylu, seçilmemiş atanmış biri. Soylu'nun bu söylediklerini şiddetle kınıyoruz. Atanmış bir bakanın böyle konuşmasını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İçişleri Bakanı çıktı dün ‘Suriyeliler giderse iş insanları isyan eder’ dedi. Şu zenginleri sevdiğiniz kadar bu milleti, devleti, vatanı sevseniz ya. Nedir bu millete bu devlete gareziniz.

Hele bu atama içişleri bakanının bir partinin genel başkanı için sarf ettiği sözler var ki hiç bir şekilde kabul edilemez. Tam bir rezalet. Kınıyoruz.

Onu oraya atayan kişi gereğini yapmalıdır. İçişleri Bakanlığı yapmak yerine siyaset yapan on parmağında on kara siyasetçilere bulaştırmaya çalışan bu atama bakan haddini fazlasıyla aşmıştır. Görevini yerine getirmeyen bu memur hakkında saray mutlaka gereğini yapmalıdır.

Atama bakan ‘istila olacakmış, kim neyi istila ediyor ya’ diyerek ‘düzensiz göç adı konmamış istiladır’ diyen saray bekçisini bile boşa düşürmüştür. Bu nedenle sarayın kibirlisi sarayın bekçisinden korkmasın. Façası bozulan bekçi bu kez bu bakanın görevden alınmasına razı olabilir."