Özyeğin Üniversitesi öğrencileri okuldaki yurt ve ulaşım ücretlerine itiraz ediyor. Sosyal medya hesaplarından açıklamalar yapan öğrenciler “Ne OzU (Özyeğin Üniversitesi) şirket ne biz müşteri, Burası üniversite, biz öğrenciyiz!” dedi. Öğrencilerin açıklaması şöyle: “Yurtlardan başlayalım. Önümüzdeki sene, yani 2019-2020 yılı için yıllık yurt ücretleri 7.300 TL ile 26.000 TL arasında değişiyor. Yol ve yemeğin dahil olmadığı […]

Özyeğin öğrencileri pahalılıktan şikâyetçi

Özyeğin Üniversitesi öğrencileri okuldaki yurt ve ulaşım ücretlerine itiraz ediyor. Sosyal medya hesaplarından açıklamalar yapan öğrenciler “Ne OzU (Özyeğin Üniversitesi) şirket ne biz müşteri, Burası üniversite, biz öğrenciyiz!” dedi.

Öğrencilerin açıklaması şöyle: “Yurtlardan başlayalım. Önümüzdeki sene, yani 2019-2020 yılı için yıllık yurt ücretleri 7.300 TL ile 26.000 TL arasında değişiyor. Yol ve yemeğin dahil olmadığı bir yurt odasında 2 dönem konaklamak için 26.000 TL isteniyor üniversite tarafından. 9 ay için 26.000 TL. Mesela önümüzdeki yıl için 7.300 TL olarak belirlenen ve ücreti en düşük oda olan 4 kişilik banyosuz odalar bu yıl 5.400 TL idi. En ucuz odaya dahi 1.900 TL zam geldi. Nişantepe/Çekmeköy’de bulunan kampüsümüze çok çok az sayıda İETT giriş yapıyor ve Üsküdar-Çekmeköy Metrosu bitmesine rağmen Çekmeköy Metro ve kampüs arasında düzenli ve sık İETT seferleri yapılmıyor. Bu yapılmadığından öğrenciler Gürsel firmasının servislerine mahkum oluyor. Bu da Gürsel’in çok yüksek ücretler istemesine neden oluyor.

Öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı, kampüsün yakınındaki Taşdelen’e gitmek için kartla 2.60, nakitle 4 TL ödemek zorunda kalıyoruz. Bu ücretler tek yön.Tuzla/Pendik/Kartal rotasında oturuyorsanız yandınız çünkü bu servisin ücreti kartla 15.50, nakitle 19 TL. Kampüse gelip sonrasında dönmek için minimum 31 TL ödüyorsunuz.

Taksim için de bu ücret geçerli. En ucuz yurdun aylık ücreti 811 TL, Altunizade-Özyeğin aylık ulaşım gideri 220 TL, 3 öğün yemekhane ücretini 20 iş günü ile çarptığımızda karşımıza çıkan ise 795 TL.

Yurtta kalıp Altunizade’ye 20 defa çıkıp günde 3 öğün yemek yerseniz en az 1826 TL ödemek zorunda kalıyorsunuz. Yıllar önce arkadaşlarımızın da dediği gibi, “Ne OzU şirket ne biz müşteri burası üniversite, biz öğrenciyiz!”