9 gün önce “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok” diyen Pakdemirli, bugün yaptığı açıklamada Yunanistan’a uçak göndermeyi değerlendirdiklerini söyledi.

Pakdemirli’den 9 gün arayla iki ‘yangın söndürme uçağı’ açıklaması

Türkiye 13 gündür orman yangınlarıyla mücadele ederken ülkenin yangın söndürme kapasitesi de tartışma konusu oluyor. Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması kamuoyundan ve siyasilerden büyük tepki çekti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınların başladığı günlerde, 30 Temmuz’da yaptığı açıklamada, “Biz ihale sistemi ile alım yapıyoruz" demiş ve "Yani envanterimizde yangın söndürme uçağımız yok, envanterimizde yangın söndürme helikopterimiz yok. Bu ezelden beri böyle. Ancak envantere de uçak alımı ile ilgil, sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla çalışmalara başladık. İhalesini de inşallah bu sene içerisinde tamamlıyor olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Pakdemirli, bugün ise yangınların devam ettiği Yunanistan’ın Türkiye’den uçak talebinde bulunduğunu söyledi.

Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı: “Yunanistan'ın uçak talebi var. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız.”

Pakdemirli’nin 9 gün arayla sarf ettiği sözler sosyal medyada tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları uçakların Yunanistan’a kiralanarak mı gönderileceğini sordu.