Tarih 16 Nisan 2021...

Ankara’dan Şırnak’a giden Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin uçağı havada arızalandı. Sol motorun jeneratörü arızalanan uçak 20 dakika boyunca böyle seyretti. Uçak; Malatya Erhaç Havalimanı’na acil iniş yaptı. Korku dolu anlar kameralara da yansıdı. Olay sırasında kaydedilen görüntülerde pilotun, “Sol motor jeneratörü arızalandı” dediği duyuluyor. Daha sonra Bakan Pakdemirli “Bir kapatıp açsınlar, düzelir” diyor. Uçak indikten sonra Pakdemirli, “Rabbim beterinden saklasın. Yaklaşık 33 bin fitteyken motor fanlarında yüksek bir gürültü ile karşılaştık. İrtifayı azalttık ancak buna rağmen gürültü geçmeyince dedik ki emniyet açısından Malatya’ya inelim. Şimdi de Şırnak programımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi...

Bu böyle bir anektod. Şurada dursun...


***

Bekir Pakdemirli gibi babası rahmetli Ekrem Pakdemirli de siyasetçi, bakanlık yapmış. Bakanlık ailede babadan oğula geçmiş desek yeridir.

Bekir Pakdemirli gibi babası rahmetli Ekrem Pakdemirli de pilot. Görünen o ki pilotluk da ailede babadan oğula geçmiş.

Bu aşamada Bekir Bey’e bir kaç sorum var:

1. Babanızın uçuş sertifikası var mıydı?

2. Varsa (PPI/ATPL) hangisi?

3. Babanız bu sertifikaları nereden aldı?

4. 30 yıllık pilot olduğunuzu söylüyorsunuz. Hangi sertifikanız var?

5. Bu sertifikaları nereden aldınız?

6. Hangi uçaklarla uçtunuz?

7. 30 yıllık pilotluk hayatınızda toplam kaç saat uçtunuz? Bu uçuşların ‘log’ları mevcut mu?

8. Bir pilot uçuş yetkisi/yetkinliği olmayan bir uçak hakkında “Ben o uçaklara güvenmem” diyebilir mi? Bu yorumu yapacak yeterliliğiniz nereden gelmektedir? Hangi teknik sertifikalarınız var?

9. Teknik yönden kontrolleri yapılan her uçak uçar. “Yaşlı uçak” yoktur! 30 yıllık pilotluk hayatınızda bunu hiç duymadınız mı?

10. Başından sonuna hiç bir şekilde yönetemediğiniz bir kriz var. Tamamen sınıfta kaldınız, toplumun her kesimi tarafından eleştirildiniz. Sizin onda biriniz kadar bile başarısız olmamış Yunan meslektaşınız istifasını sundu. Dünyanın çeşitli yerlerinde böyle durumda sorumluluk alıp istifa edenleri görüyoruz. Görevinizi başarıyla yapıp tarihe geçemediğinize göre en azından elinizi vicdanınıza koyup istifa ederek tarihe geçmeyi düşünmez misiniz?

***

Alacakaranlık kuşağında bir ülke! Neresinden tutmaya kalksak elimizde kalıyor! Onursuz gazetecilere her gün bir yenisi eklenirken bunlar aslında yarın ne olacaklarının paniğindeler. İşini yapan aydınlık isimler ise tüm bu pisliğin içinde birer mücevher gibi parlıyorlar. Ak göz, kara göz işte bu kriz döneminde bir kere daha belli oluyor.

Bir yandan da gözü prompterda diplomasızlar, ülkenin aydınlarına sanatçılarına ayar veriyor. Yirmi küsür yıldır ‘işini yapamayanlar’, ülkenin aydınlık dimağlarına “Herkes işini yapsın” diyorlar.

Allah akıl fikir versin!

***

TAMAM!

YÖNETEMİYORSUNUZ!

BIRAKIN!

GİDİN!