Pakistan Ulusal Meclisi'nde Bütçe Oturumu sırasında hükümet ve muhalefet Milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Oturum sırasında Milletvekilleri, birbirlerine bütçe defterleri fırlatırken görüntülendi.

Pakistan'da bütçe görüşmelerinde kavga çıktı: Defterleri birbirlerine fırlattılar

Pakistan'da Ulusal Meclis'te Bütçe Oturumu'nun düzenlendiği sırada Milletvekilleri arasında gerginlik patlak verdi. Oturumda hükümet Milletvekillerinin, Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) Lideri ve eski Pencap Eyalet Başbakanı Shehbaz Sharif'in konuşma yaptığı sırada yuhalamalarının ardından karşı karşıya gelen Milletvekilleri, birbirlerine vurmaya çalışırken, bütçe defterleri ise havada uçuştu.

İHA'nın haberine göre; yaşanan gergin anlarda Başbakan'ın Sermaye Geliştirme Kurumu İşlerinden Sorumlu Özel Asistanı Ali Nawaz Awan, bir PML-N Milletvekilinin küfürlü bir dille yaklaşımına ise aynı şekilde yanıt verirken görüldü. Yaşanan olaya müdahale eden güvenlik güçleri ise, gergin Milletvekillerini sakinleştirerek, gerginliği yatıştırmak istedi. O anlarda bazı Milletvekilleri de güvenlik güçlerine destek verdi.

Olayın yatışmasının ardından Özel Asistan Awan yaptığı açıklamada, tepkisinin PML-N milletvekillerinin saldırgan davranışlarına bir tepki olduğunu ve 'resmin her iki tarafını da görmenin önemli olduğunu' kaydetti. Pakistan Ulusal Meclisi'nde yaşanan gergin anlar ise, Meclis üyelerinin telefon kameralarına yansıdı.