İsveç’te Türkiye’nin büyükelçilik binasının önünde Kuran yakması nedeniyle tepki çeken aşırı sağcı ve ırkçı politikacı Rasmus Paludan, eylemlerini sürdüreceğini açıkladı. Paludan, 'İsveç NATO'ya kabul edilene dek her cuma Kuran yakacağını' söyledi.

Paludan'dan yeni açıklama: İsveç NATO'ya girene kadar her cuma Kuran yakacağım

İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türkiye büyükelçiliği yakınlarında geçen hafta Kuran yakan aşırı sağcı ve ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan’dan yeni açıklama geldi.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Paludan, Ankara, İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her cuma Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını söyledi.

İsveç medyasına konuşan Paludan, şu ifadeleri kullandı:

"Bunun Erdoğan'ın hatası olduğunu söyleyeceğim. İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermek istemediğine göre, o (İsveç'in NATO'ya girmesine) izin verene dek ona ifade özgürlüğünü öğretmek zorundayım. Benim gördüğüm kadarıyla Erdoğan bir yalancı. Bir şeyin bir kimsenin hatası olduğunu söylerken, nedenselliğin nasıl çalıştığını bilmiyor."

Paludan bugün Kopenhag'da Türk büyükelçiliği dışında, biri cami yakınında ve biri Rusya büyükelçiliği yakınında olmak üzere üç yerde Kuran yakmayı planlıyor. İsveç'in aksine, Paludan'ın Danimarka'da izne ihtiyacı yok. Ancak bir eylemi gerçekleştirmeden 24 saat önce yetkililere Haber vermesi gerekiyor.

İSVEÇ'TE KURAN YAKILMASI

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı ve ırkçı politikacı Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

İsveç hükümetinin Kuran yakması için Paludan'a izin vermesine, Türkiye'den tepki gösterilmişti.

Paludan'ın Kuran yakmasının yanı sıra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da hedef aldığı eylem nedeniyle Ankara, İsveç'in NATO üyelik başvurusuna olumsuz yanıt vereceği mesajı vermiş, Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü görüşmeleri iptal edilmişti.