Pamukkale’de bir kişiye özel ilan daha

Mustafa Kömüş

Denizli’de bulunan Pamukkale Üniversitesi’nde eski rektörün eşi için açtığı adrese teslim ilan gerekçesiyle görevden alınmasının ardından bir kişiye daha özel ilan açtığı ortaya çıktı. Açılan ilanın Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PADAM) Müdür Vekili olarak görev yapan E. Ö.’yü tarif ettiği öğrenildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı’nda Pazarlama ve Reklamcılık bölümü için 22 Temmuz 2020’de Resmi Gazete’de de yayımlanan ilanda şu ifadeleri kullandı: “Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında doktora yapmış olmak. Tarama Sözlüğü’nden Kamûs-ı Türkî’ye anlam değişmeleri, Yabancı Dil Olarak Türkçe, Okuma alışkanlığı, Konuşma/Yazma Kaygısı ve Sözcük Öğretimi konularında çalışmaları olmak.”

İlanda belirttiği gibi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında doktora yapan E. Ö.'nün tezinin ismi ise ‘Tarama Sözlüğü’nden Kamûs-ı Türkî’ye anlam değişmeleri’ydi. E. Ö.'nün yüksek lisans tezi ise ‘İlköğretim 8. sınıf Türkçe ders kitaplarında öğrencilere kazandırılması hedeflenen sözcüklerin öğretimi ve iç sözlük ilişkisi’ydi.

E.Ö.'nün ayrıca ‘Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi ders kitaplarında Türk kültür ögeleri olarak atasözleri ve deyimler’, ‘Geleceğin öğretmenlerinin kitap okuma alışkanlıklarının incelenmesi: Dicle Üniversitesi örneği’, ‘Ortaokul öğrencilerinin yazma kaygılarının bazı değişkenler açısından incelenmesi: Diyarbakır örneği’ ve ‘Öğretmen adayları için konuşma kaygısı ölçeği geliştirilmesi: Geçerlik ve güvenirlik çalışması’ gibi makaleleri bulunuyor.

Yeni rektör Ahmet Kutluhan

Öte yandan görevden uzaklaştırılan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın yerine vekaleten Prof. Dr. Ahmet Kutluhan getirildi. Kutluhan, 2011 yılında rektörlük için aday olmuştu.