Pandemi hastanesi olarak kullanılan Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan salgın süreciyle ilgili konuşan Başhekim Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, 150 sağlık çalışanında koronavirüs tespit edildiğini açıkladı

Pandemi hastanesinde 150 sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı

Bir zamanlar Covid-19 testi yaptırmak isteyenlerin metrelerce kuyruk oluşturduğu pandemi hastanesi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde normalleşme adımları başladı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesinin İstanbul’da virüsten en çok etkilenen hastanelerden birisi olduğunu ifade eden Başhekim Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, 3 bin kişilik bir personel kadrosu ile çalışan hastanede, yaklaşık 150 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

'İSTANBUL’UN EN ÇOK ETKİLENEN HASTANELERİNDEN BİRİSİYİZ'

Salgının başında test sırasında yaşanan kuyrukları hatırlatan Adaş, “İstanbul’un en çok etkilenen hastanelerinden birisiyiz. İstatistiklere göre en çok hasta kabul eden hastaneyiz. Pandemi başında çok yoğun bir hasta girişi oldu. İlk başta test sırasında bir kuyruk yığılma oldu. Bu durum kontrol altına alındı. Sağlık Bakanlığı’nın verilerinde de bu kontrollerin ne kadar amacına ulaştığını iyileşen vak'a sayısının artığını görüyoruz. 20’li rakamların altına düştüğünü görüyoruz. Yaklaşık 150 personelimizin test sonucu pozitif gözüktü” diye konuştu.

'AMELİYATHANELER ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇILACAK'

Bazı kliniklerde hizmet vermeye başladıklarını da aktaran Adaş, kliniklerden gelen talep ile ameliyathanelerin de önümüzdeki günlerde kullanıma açacaklarını ifade etti. Adaş, salgının henüz bitmediğine dikkat çekerek yurttaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.

İHA