CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 2006 yılından bu yana Yaşlı Bakım Teknikerliği Bölümünden 40 bine yakın kişinin mezun olduğunu ve bugüne kadar ataması yapılanların sayısının ise 50’de kaldığını belirtti.

Pandemi sürecinde Yaşlı Bakım Teknikeri ataması neden yapılmıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitimini ‘yaşlı bakım teknikeri’ olarak yaparak mezun olanların, atamasının yapılmamasını, Sağlık Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

14 YILDA SADECE 50 YAŞLI BAKIM TEKNİKERİ ATANDI

CHP'li Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 2006 yılından bu yana Yaşlı Bakım Teknikerliği Bölümünden 40 bine yakın kişinin mezun olduğunu ve bugüne kadar ataması yapılanların sayısının ise 50’de kaldığını belirtti.

12 BİN ATAMADA 9 KİŞİLİK KADROpandemi-surecinde-yasli-bakim-teknikeri-atamasi-neden-yapilmiyor-823006-1.

Sağlık Bakanlığı’nın 12 bin kişilik son atamasında yaşlı bakı teknikerliğine sadece 9 kadronun ayrıldığına dikkat çeken Gürer, “Korona virüsün neden olduğu pandemi sürecinde en çok ihtiyaç duyulan meslek grupları arasında yer alan yaşlı bakım teknikerliğine atama yapılması, bu alandaki boşluğu dolduracak hem de kadroya bekleyen binlerce gencin istihdam edilmesini sağlayacaktır” dedi.

İHTİYAÇ MI YOK, KADRO MU YOK?

Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltti:

►Yaşlı bakım teknikerleri bölümü 2Q06?dan beri mezun vermektedir, ancak yapılan toplam alım sadece 50 kişi ve nerdeyse 8 yıl boyunca 0 kadrodur. Salgın döneminde ihtiyaç duyulacak yaşlı bakım teknikerlerine 12.000 alımında verilen kadronun 9 kişi olması, ayrıca 40.000 mezunun, yüksek puanlarla atanamamasının nedeni nedir?

►Yaşlı Bakım Teknikerlerine kamuda ihtiyaç mı yoktur kadro mu yoktur?”