Ceyport Tekirdağ Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Liman Kapasite Artışı projesine ilişkin 6 Ocak’taki Halkın Katılımı Toplantısı’nı 1 Mart'tan sonraya ertelenmesini talep eden yurttaşlar salgın döneminde okullar ve üniversitelerin dahi kapalı olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Pandemide sermayeyi değil halkın sağlığını önceleyin

Ceyport Tekirdağ Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Liman Kapasite Artışı projesine ilişkin 6 Ocak’taki Halkın Katılımı Toplantısı’nın ertelenmesi talebi ile çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve meslek odaları dilekçe verdi. Toplantının koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Mart'tan sonraki bir tarihe ertelenmesini talep eden yurttaşlar salgın döneminde okullar ve üniversitelerin dahi kapalı olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Tekirdağ İl Pandemi Kurulu'nun “30 Kasım 2020 Tarih ve 120 Sayılı Kararı ile 01.12.2020 tarihinden itibaren 01.03.2021 tarihine kadar Tekirdağ İlimizde; düzenlenecek olan tüm etkinlikleri 01.03.2021 tarihine kadar ertelenmiştir” kararını hatırlatan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat, “Buna rağmen ‘çok acil olan’ halkın katılım toplantısı adeta yangından mal kaçırırcasına gerçekleştirilmek isteniyor” diye konuştu.
Salgın döneminde gerçekleştirilmesi planlanan halkın katılım toplantısının yurttaşların sağlığı için büyük risk olduğunu vurgulayan Polat, “Kapalı bir ortamda özellikle 65 yaş ve 20 yaşın denetimli dışarı çıktığı bu dönemde bu toplantının gerçekleştirildiği takdirde yurttaşların sağlığını pandemi ile mücadele kurallarına göre koruyamayacaklar. Bu nedenle biz de konuya ilişkin STK’lar ve meslek odaları olarak dilekçelerimiz verdik. Tekirdağı yakından ilgilendiren bu konuya katılımın oldukça yoğun olması beklenmektedir ve de olmalıdır. Ancak pandemi koşulları gözetilerek gerekli imkanların da sağlanması gerekiyor. Yurttaşların oraya getirilmesi için araç dahi yok” ifadelerini kullandı.

TOPLUMDAN GİZLENEREK SERMAYENİN İSTEKLERİ YAPILDI

Polat sözlerini şöyle noktaladı: “Bunlar pandemiden yararlanarak çeşitli maden aramalarından tutun HES’lere birçok projeye onay verdi. ÇED olumlu kararları alındı. Salgın döneminde toplumdan kaçırılarak, geçiştirilerek, gizlenerek sermayenin istekleri devam etti.”