Pandora Papers ile Çalık Holding'in hesaplarında milyon dolarlar olan offshore firmaları ortaya çıktı. Tekstil alanında faaliyet gösteren şirketler üzerinden ticari işlemler yapılıyor.

Pandora Belgeleri | Çalık Holding'in 4 offshore şirketi var

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) paylaştığı “Pandora Papers” belgelerine göre; Çalık Holding’in dört “off-shore” şirketinin olduğu ortaya çıktı.

DW Türkçe'den Pelin Ünker ve Serdar Vardar'ın haberine göre, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) paylaştığı Pandora Papers adı verilen belgelerde; Çalık Holding’in tam dört “offshore” şirketine sahip olduğu ortaya çıktı. Belgelere ilişkin habere göre; tekstil alanında faaliyet gösteren şirketler üzerinden ticari işlemler yapılıyor. Şirketler, Holding’in ticari işlemleri için kullanılıyor.

Habere göre; Çalık Holding'in ilişkili olduğu Britanya Virjin Adaları merkezli dört şirketten bir tanesi, Trident Trust offshore danışmanlık firması aracılığıyla kurulan Oipano Trading S.A, Textiles International Ltd, Lasarre Trading Ltd. ve Sonjah International Limited adlı şirketlere Straellington Nominee Limited adlı bir firma vekil hissedar olarak atanıyor.

Habere göre; 18 Aralık 2000'de kurulan Oipano Trading'in direktörleri Şafak Karaaslan ve Metin Atalay. Şafak Karaaslan, Çalık Holding'in dış ilişkiler sorumlusu. Metin Atalay ise Holding'in Dubai'deki çalışanlarından biri.

Haberde, Britanya Virjin Adaları merkezli offshore firmaların, Holding'in faaliyet raporlarında belirtilen yurtdışı şirketleri arasında yer almadığı belirtiliyor.