Pandora Belgeleri'nde adı geçen eski sunucu Reha Muhtar, "Türkiye dışında tek bir kuruşum yok, şirketim yok, hiçbir şeyim yok. Her şeyim Türkiye’de. Yurt dışında 1 dolarlık bile hesabım yok. Ne Londra'da ne ABD’de bir hesabım bulunmuyor" dedi.

Pandora Belgeleri'nde adı geçen Reha Muhtar: Hiçbir yerde hesabım yok

Pandora Belgeleri'nde adı geçen eski sunucu Reha Muhtar'dan açıklama geldi.

Oda TV'ye konuşan Muhtar, "Hiçbir yerde tek kuruşluk hesabım yok" dedi.

"Türkiye dışında tek bir kuruşum yok, şirketim yok, hiçbir şeyim yok. Her şeyim Türkiye’de. Yurt dışında 1 dolarlık bile hesabım yok. Ne Londra'da ne ABD’de bir hesabım bulunmuyor" ifadesini kullanan Muhtar, yalnızca Türkiye'deki bir bankanın Paris şubesinde 3 bin avrosunun bulunduğunu söyledi.

Muhtar, "3 bin avroluk cari hesap dışında, yani Türkiye'deki bankanın Paris şubesinde 3 bin avroluk hesap dışında bir şeyim yok. 15 sene önce var olan hesaplarımı Türkiye’ye getirdim, kapattım" diye konuştu.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), dünya liderleri, politikacılar, milyarderler ve ünlülere ait gizli finansal bilgiler ile mali sırları açığa çıkaran “Pandora Papers” adlı belgeleri açıklamıştı. Belgelerde, Çekya Başbakanı Andrej Babis, Ürdün Kralı II. Abdullah, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in de aralarında bulunduğu 35 mevcut ve eski siyasi liderin yanı sıra tanınan isimlerin gizli servetleri ve offshore olarak bilinen vergi cennetlerinde bulunan hesaplarına ilişkin ilişkin bilgiler ifşa edildi. Shakira ve Elton John gibi ünlü isimlerin de yer aldığı belgelerde ayrıca, çok sayıda ünlü ismin Panama, Monako ve Cayman Adaları gibi vergi cennetlerindeki offshore şirketleri üzerinden gerçekleştirdikleri faaliyetler ile buralarda bulunan gizli banka hesapları, özel jetleri, yatları, malikaneleri ve ünlü sanat eserleri de açığa çıkarıldı.