Dokuz Eylül Üniversitesi’nde unvanı imam olan ve maaş mutemedi olarak çalışan Ahmet Yüksel’in görevden alındığı ortaya çıktı

Para emanet edilen imam görevden alındı

Berkay SAĞOL

İktidarın her alanı dinselleştiren uygulamalarının en son halkası olan “Hastalara Manevi Destek” projesi tüm tepkilere karşın sürdürülüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2015 yılında imzalanan işbirliği protokolüyle hayata geçirilen proje kapsamında, ülke genelinde birçok hastanede din görevlileri çalışmaya devam ediyor.

Ülke genelinde birçok hastanede "hasta ve hasta yakınları ile hastane personeline belirli aralıklarla motivasyon sağlamak" ve dini konularda danışmanlık hizmeti sunmak amacıyla hastanelere imam atanırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde unvanı imam olan Ahmet Yüksel’in maaş mutemedi (devlet dairelerinde ve kimi işyerlerinde para götürüp getiren, kimi para işlerine bakan kişi) olarak görev yaptığı sendika aidatı kesinti listesinde ortaya çıkmıştı. BirGün’ün gündeme getirdiği konu sonrasında Yüksel’in görevden alındığı yine sendika aidatı kesinti listesinde öğrenildi.

Ekim ayında gönderilen sendika aidatı kesinti listesinde, Yüksel’in yerine unvanı veri hazırlama ve kontrol işletmeni olan Fevziye Mutlu’nun imzası bulunuyor. Mutlu’nun yanı sıra listede Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü Yunus Emre Dinçaslan ve Hastane Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü’nün onayı bulunuyor.