Hayvan katliamı görüntüleri ile gündeme gelen AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, katliam görüntülerine sahne olan barınağa inşa edilecek ek binaya yönelik ihaleleri iptal ettiği ortaya çıktı. Hafızlık Yarışması için 1,5 milyon TL harcayan idarenin barınağa inşa edilecek ek bina ihalelerini iptal gerekçesinin ise “Tekliflerin ayrılan ödeneğin üzerinde olması” olduğu öğrenildi.

Para, sıra barınağa gelince bitti: Köpeklerin katledildiği kentte barınak ihaleleri iptal

Mustafa BİLDİRCİN

Konya'daki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde çekilen görüntüler Türkiye’yi ayağa kaldırdı. AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesiste kaydedilen görüntülerde bir personelin köpeği işkenceyle öldürdüğü görüldü. Skandal görüntülerin ardından çok sayıda yurttaş belediyeye ait barınağın önüne toplanarak katliama tepki gösterdi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Sorumlular hakkında işlem başlatıldığı” savunuldu.

Bünyesindeki tesiste hayvanlara yönelik eziyet görüntüleri ile gündeme gelen belediyenin, Hayvan Barınağı Aşılama Ünitesi Ek Binası Yapım İşi projesini mali gerekçelerle iki kere iptal ettiği belirlendi.

BARINAĞA GELİNCE PARA YETMEDİ

Konya Hayvan Barınağı Aşılama Ünitesi Ek Binası inşası için 19 Temmuz’da ihale onayı alan idare, ihaleyi 9 Ağustos’ta iptal etti. İptal nedeninin ise “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin üzerinde olması” olduğu bildirildi.
AKP’li Uğur İbrahim Altay yönetimindeki idare, ödenek yetersizliğinden iptal ettiği ihaleyi 6 Ekim’de yeniden düzenledi. Bu ihale de yine, “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin üzerinde olması” gerekçesiyle 24 Ekim’de iptal edildi.

ERDOĞAN ÖRNEK GÖSTERDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti dönüşünde uçakta yaptığı açıklamada, “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır” diyerek Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını, “Örnek” olarak göstermişti.