İstanbul’un ardından Ankara’da da 2’Nolu Baro adı altında kurulacağı açıklanan paralel baronun Kurucular Kurulu'ndan yine iktidar partilerinden isimler çıktı. Paralel baronun kurucuları arasında AKP’li Bülent Arınç’ın eski avukatı ile MHP’den ve AKP’den aday olan isimler yer alıyor.

Paralel baronun kurucuları yine yandaşlar

İSMAİL ARI

İstanbul’un ardından Ankara'da da kurulacağı açıklanan 'paralel baro'dan yine AKP’li ve MHP’li isimler çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret edip, kuruluşla ilgili bilgi verdiğini açıklayan MHP'li Avukat Aydın Akpınar'ın dışında Kurucular Kurulu'nda yer alan diğer isimlerin de AKP ve MHP ile bağlantıları bulunduğu öğrenildi.

Dört kişilik Kurucular Kurulu, 21 Ağustos tarihinde ‘2’Nolu Ankara Barosu’ adı altında bir baro kurmak için Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) başvurdu. Paralel baronun dört kişilik kurucular kurulunda MHP'li Aydın Akpınar'ın yanısıra AKP’li Eyüphan Korkmaz ve Bülent Arınç’ın eski avukatı Yakup Erikel ile Mehmet Hakan Yılmaz yer alıyor.

MHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Kurucular kurulunda yer alan MHP'li Avukat Aydın Akpınar, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde MHP’den Kırşehir milletvekili aday adayı oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın Ankara’da yeni baro kurucuları arasından bulunan Aydın Akpınar ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret edip, “Sayın Genel Başkanımıza kuruluşla ilgili arzda bulunarak emir ve talimatlarını aldık” demesi tartışma yaratmıştı.

AKP'Lİ ARINÇ’IN AVUKATI ÇIKTI

Paralel baronun kurucular kurulunda yer alan bir diğer isim olan Avukatı Yakup Erikel ise Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi olan Bülent Arınç’ın uzun yıllar boyunca avukatlığını yaptı. Arınç, TBMM Başkanı olduğu dönemde Erikel’i hukuk danışmanı yaptı. Ayrıca Erikel, AKP’li Egemen Bağış ile Sadullah Ergin'in de arkadaşı olarak biliniyor. AKP’den Mamak Belediye Başkan Aday Adayı da olan Erikel, bir dönem Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyeliği de yaptı.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ’NİN KURUCUSU

Deniz Feneri Derneği’nin yedi kurucusundan biri olduğu da bilinen Erikel, bir dönem Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek ile Ankaraspor’un yönetim kurulu üyeliğini yaptı.

AKP ANKARA İL YÖNETİCİSİ

Paralel baronun diğer kurucular kurulu üyesi ise Avukat Eyüphan Korkmaz, 2015 yılında AKP’den Malatya milletvekilliği için aday adayı oldu. Korkmaz, AKP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı.

İSTANBUL’DA DA YANDAŞLAR KURUYOR

İstanbul 2 No'lu Baro girişiminin dört kişilik eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şengül Karslı, MHP Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Başkanvekili Niyazi Paksoy, Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necati Ceylan’dan oluşuyor.