Beşiktaş, şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etmek için çıktığı maçta dağıldı. Başakşehir’e 3-1mağlup olan siyah-beyazlıların rakibiyle arasındaki puan farkı 4’e indi

Paramparça!

Fatih Terim Stadyumu’nda kritik dönemeç. Medipol Başakşehir için bir manada tamam mı devam mı karşılaşması. Ya kazanıp tarihlerindeki ilk şampiyonluğu kovalamaya devam edecekler ya da devler arenasına zor yoldan bilet veren ikinci basamağa tutunmaya çalışacaklar. Lider Beşiktaş ise çimlere yedi puan avantajla ayak basıyor. Evdeki hesap çarşıya uyuyor, bir galibiyet neredeyse fişi çekiyor. Santra öncesi beraberlik teklif etseniz reddetmeyecek siyah-beyazlılar az olmasa gerek.

Rize deplasmanından sonra yaşananlar ortada. Kameralara yansıyan kabul günü, pardon özür törenini müteakip açıklanan cezalar birçoğumuzu güldürdü ya neyse. Faturanın kesildiklerinden Yalçın’ın yokluğunda Attamah savunmanın göbeğinde. Ucuz yırtan milli takımın file bekçisi Volkan Babacan ise bir maçlık zorunlu iznin ardından yine üç direk arasında. Futbolumuzun dokunulmazı, bu sefer de para cezası verilen Emre Belözoğlu yine Abdullah Avcı’nın sahadaki beyni. O ikisi olmasa, sahaya mağlup çıkacaktılar ya neyse. Neyse geçelim, sezonun en çok parlayan genç yeteneği Cengiz’i heyecanla bekleyelim!

Şenol Güneş derseniz ezberlettiği kadroyla başlıyor. Cenk içeride, Aboubakar kulübede. Ligin ilk ikisinin randevusu Cüneyt Çakır’ın düdüğüyle demir alıyor.

Dakikalar henüz 7’yi gösteriyordu ki ev sahibi öndeydi. Kızıldeniz’i yaran Musa Peygamber misali rakip savunmayı delen Cengiz sağıyla plaseyi bırakmıştı. Kartal ne yapacak derken fark ikiydi! Attamah’ın kaçırdığı Vica, 12’de Adebayor’a ‘al da at’ demişti.

Fırtına gibi başlamıştı mücadele; pek de dineceği yoktu! 15’te Oğuzhan’ın direkte patlayan füzesini Talisca tamamlamak istese de Volkan nefis çıkarmıştı. 19’da Cengiz bu sefer solunu konuşturmuştu. Üzerine titrememiz gereken delikanlı Fabri’yi gafil avlamıştı. Mossoro ile ortaklığı iki gol bulmuştu. 31’de Quaresma’nın şutu Volkan’a çarpıp kornere çıkmıştı. Kalan dakikalarda başka gol olmamıştı. Kim bilir Volkan kalede olmasa, soyunma odasına gidilirken siyah-beyazlıların hanesinde iki yazacaktı. İş işten geçmiş gibiydi.

İkinci yarı kürekler aheste çekiliyordu. Ev sahibi defansı sağlam tutuyor, Kartal üçüncü bölgede üretemiyordu. İlk devrenin sonunda çıkan Atiba’nın eksikliği hissediliyordu. Sakatlanan Aboubakar’ın yerine giren Demba Ba farkı ikiye indirmişti. Visca’nın şutu direkten dışarı gidince mücadelenin skoru ortaya çıkmıştı: 3-1.

Abdullah Avcı’nın fendi Şenol Güneş’i yendi. Hem de rahat devirdi! Başakşehir Rize’de berabere kalmasa, çarşı bugün karışacaktı. Yine de Beşiktaş’ın hâlâ bir beraberlik hakkı var. Haftaya Fenerbahçe derbisi Kartal için hayati eşik; söylemedi demeyin!