İzmir’deki Torbalı Devlet Hastanesi’nde Covid-19 tedavisi gören, SGK’si ve hastane ücretini ödeyecek parası olmayan bir yurttaşa tam bin 632 TL’lik fatura çıkarılarak tutanak tutulduğu ortaya çıktı.

Parası olmayan koronavirüs hastasına tutanak imzalatıldı


HABER MERKEZİ

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’deki Torbalı Devlet Hastanesi’nde SGK’si ve hastane ücretini ödeyecek parası olmayan Covid-19 hastasına tutanak tutulması skandalını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Kılıç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Kılıç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Torbalı’da yaşayan ve koronavirüs testi pozitif çıkan 51 yaşındaki Kutbettin Köstekçi’nin durumu fenalaşınca 8 Ocak tarihinde Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ifade etti.


HASTAYA BİN 632 TL’LİK FATURA

Hastanede üç gün yoğun bakımda kalan Köstekçi’nin 11 Ocak tarihinde taburcu edildiğini ve hastane yönetiminin de tutanağı zorla imzalattığını ifade eden Av. Kılıç, şunları kaydetti: “Aslında taburcu edilmiyor, parası olmadığı için hem de daha iyileşmeden tutanak tutularak hastaneden kovuluyor. Yani hastaneden ancak tutanakla çıkabiliyor. Hastane Kutbettin Köstekçi’ye SGK’siz olduğu için bin 632 TL fatura çıkarıyor.

AKP iktidarı pandeminin başladığı tarihten beri ne söylüyor? ‘Özel hastanelerde bile koronavirüs tedavisi ücretsiz!’ demiyor mu? Diyor, ancak durumun böyle olmadığını, bırakın özel hastaneyi devlet hastanesinde bile korona tedavisinin ücretli olduğunu Torbalı’daki bu olay ortaya koymaktadır. ‘Koronavirüs tedavisi ücretsiz’ diyerek milleti kandırmayı bırakın da gerçekleri söyleyin artık.”