En İyi Film ödülünü kazanan Parazit filminin yönetmeni Bong Joon-ho, "Aday gösterilmem başlı başına bir onurdu. Asla kazanacağımı düşünmedim" dedi

Parazit'in yönetmeni: Asla kazanacağımı düşünmedim

Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 92. Akademi Ödülleri Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Güney Kore yapımı 'Parazit' (Parasite), ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film ödülüyle Oscar tarihine geçti.

Bunun yanı sıra "Parazit", yönetmeni Bong Joon Ho'ya 'En İyi Yönetmen' ödülünü getirirken, 'En İyi Uluslararası Film' ve 'En İyi Orijinal Senaryo' ödüllerini toplayarak büyük bir başarı kazandı.

Sputnik'in aktardığı habere göre, The Irishman'ın yönetmeni Martin Scorsese başta olmak üzere diğer rakip adaylara teşekkür eden Bong Joon-ho, "Okuldayken, Martin Scorsese’in filmlerini inceledim. Aday gösterilmem başlı başına bir onurdu. Asla kazanacağımı düşünmedim" dedi.

Bong, "ABD'de insanlar filmime aşina olmadıkları zamanlarda, Quentin her zaman filmlerini listesine koydu. Çok teşekkür ederim Quentin. Seni seviyorum" ifadelerini kullandı.