Parçalı Ay tutulması dün gece Türkiye’den izlendi. Saat 21.34’de başlayan tutulma saat 03.18’ye kadar gözlendi. Tutulması sırasında Ay’ın yüzde 65’i Dünya’nın gölgesi içerisinde kaldı.  İşte parçalı Ay tutulması manzaraları: Parçalı Ay tutulması Parçalı Ay tutulması Parçalı Ay tutulması Parçalı Ay tutulması Parçalı Ay tutulması Parçalı Ay tutulması Parçalı Ay tutulması nedir? Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, […]

Parçalı Ay tutulması manzaraları

Parçalı Ay tutulması dün gece Türkiye’den izlendi. Saat 21.34’de başlayan tutulma saat 03.18’ye kadar gözlendi. Tutulması sırasında Ay’ın yüzde 65’i Dünya’nın gölgesi içerisinde kaldı. 

İşte parçalı Ay tutulması manzaraları:

Parçalı Ay tutulması
Parçalı Ay tutulması
Parçalı Ay tutulması
Parçalı Ay tutulması
Parçalı Ay tutulması
Parçalı Ay tutulması
Parçalı Ay tutulması nedir?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya’nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay’ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay’ın, Dünya’nın gölgesine girmesi ile Güneş’ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.

Ay tutulması Ay’ın Dünya’nın gölgesine girmesi ile meydana geldikten sonra Ay’ın bu gölgenin neresinden geçtiğine bağlı olarak, farklı isimler alır. Dünya’nın gölgesi iki ana parçadan oluşur ve bunlara “yarı gölge” ve “tam gölge” adı verilir. Parçalı Ay tutulması da yarı gölge kısmına dahildir.