Evrensel Yazarı Ender İmrek, 'Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta' başlıklı yazısı nedeniyle açılan davada, ‘suçun unsurlarının oluşmadığı’ gerekçesi ile beraat etti.

'Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta'  yazısından yargılanan İmrek beraat etti

Evrensel yazarı Ender İmrek hakkında, 29 Haziran 2019’da yayımlanan “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta” başlıklı yazısı nedeniyle Emine Erdoğan'a güzel vasıf atfetmeyerek ‘hakaret ettiği’ suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması, Bakırköy Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Erdoğan ailesi avukatlarının mesleki mazeret dilekçesi sunarak katılmadığı durulmada Ender İmrek ile avukatları Yıldız İmrek ve Devrim Avcı hazır bulundu.

Evrensel'de yer alan habere göre duruşmada savunma yapan Ender İmrek, Hermes marka çantanın Fransa'ya boykot uygulanması ile yeniden gündeme geldiğini hatırlattı. İmrek şunları söyledi: “Bu süreçte yeni gelişmeler yaşandı. Hürriyet gazetesinden Hande Fırat bir yazı yazarak çantanın orijinal olmadığına, Emine Erdoğan'ın israfı sevmediğine dair bir yazı yazdı. Bu yazı, Emine hanım ve Erdoğan ailesinin bir kamuoyu baskısı altında kaldıkları ve çanta meselesine izahat getirme ihtiyacı duyduklarını göstermektedir. Yine adalet anlamında bir gelişme oldu. Adalet Bakanı bir açıklama yaparak hakimlerin ‘birilerine’ değil, dosyalara, hukuka bakarak karar vermeleri gerektiğini söyledi,” dedi.

Bu davanın zaten hiç açılmaması gerektiğini belirten İmrek, “Hakaret yoktur, ‘iyi vasıflar atfetmeyerek hakaret’ gibi bir suçlama hukuk tarihine geçmişti” diyerek beraatini talep etti.

İddia makamı, Erdoğan ailesinin avukatlarının mesleki mazeretinin kabul edilmesi ile geçtiğimiz duruşmada verdikleri mütalaanın kabul edilmesini talep etti. Kararını açıklayan mahkeme başkanı, Ender İmrek hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla kamu davası açıldığını ancak "İmrek’in üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığına" hükmederek beraat kararı verdi.

paril-paril-parliyordu-hermes-canta-yazisindan-yargilanan-imrek-beraat-etti-812077-1.