Paris Anlaşması’na uyum sözü verdiler

HABER MERKEZİ

Aralarında Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Aydın, Dersim ve Erzurum Büyükşehir Belediyeleri de bulunan 24 belediye, "İklim için Kentler" adlı bir deklarasyon yayımladı.

Karbondioksit emisyonlarını azaltmak ve kentlerini iklim krizinin etkilerine karşı korumak için bir araya gelen belediyeler, Türkiye’nin 2016 yılında imzaladığı ancak halen TBMM’den geçirmediği Paris Anlaşması’nın yükümlüklerine bağlılık sözü verdi.

Deklarasyonu imzalayan belediyelerden 17’si CHP, altısı AKP, biriyse TKP yönetiminde. Deklarasyonu kamuoyuna, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar açıkladı. Slpganları "İklim için biz varız!" olan belediyeler, söz konusu deklarasyonda yerel yönetimler, “İklim Değişikliği Eylem Planları hazırlamak, yaşanabilir bir gelecek için kentlerimizde sürdürülebilir ulaşım, yenilenebilir enerji ve ekolojik tarım uygulamalarına öncelik vermek, Paris Anlaşması’nın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde, 2030 yılına kadar küresel ısınmayı 1,5 derece sınırında tutmak için, adil, eşitlikçi, yaşanabilir kentler için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek” gibi taahhütler verdi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.