Fransa'nın başkenti Paris'in dışındaki Rambouillet'teki bir karakola giren saldırganın bıçakladığı polis memuru hayatını kaybetti. Diğer polisler tarafından ateş açılarak etkisiz hale getirilen saldırgan gözaltına alındı.

Paris'te karakola bıçaklı saldırı: 1 ölü


Fransa'nın başkenti Paris'in güneybatısında bulunan Rambouillet bölgesindeki bir karakolda yerel saatle 14.30 sıralarında bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

Bir saldırganın karakolda bıçakla kadın bir polis memurunu yaraladığı bildirildi. Diğer polislerin açtığı ateş sonucu etkisiz hale getiren saldırganın gözaltına alındığı aktarıldı. Aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan polisin ise hayatını kaybettiği duyuruldu.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, polis memurunun saldırı sonucu hayatını kaybettiği karakola doğru yola çıktığını ifade etti.

Karakolda bıçakla 49 yaşındaki bir kadın polisi yaralayarak öldüren saldırganın Tunus uyruklu olduğu ve 2009’da Fransa’ya giriş yaptığı öğrenildi. Diğer polislerin açtığı ateş sonucu yaralanan saldırganın hayatını kaybettiği aktarıldı.