Park Konak’ta yetkili sendika olan PTT-Sen ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmesi sürerken, şirket yetkilileri tarafından sendika üyelerine, sendikadan istifa etmeleri için baskı yapıldığı kaydedildi.

Park Konak’tan sendika üyelerine baskı

AYCAN KARADAĞ

PTT’de çalışan taşeron işçilerin kurduğu PTT-Sen, PTT’nin Ege Bölgesi’nde kargo ve dağıtım hizmetlerini yürüten Park Konak şirketinde sendika mücadelesini sürdürüyor. Şirket ile sendika arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmesi sürerken şirket yöneticilerinin sendika üyelerine, sendikadan istifa etmeleri için baskı yapıldığı kaydedildi.

PTT-Sen Genel Başkanı Halit Büyük, sendika üyelerine baskı olduğunu ve ayrıca şirket yetkilisi İdris Oktay’ın kendisini tehdit ettiğini ifade etti. Büyük, “Can güvenliğim tehlikede. Konu hakkında başta Park Konak’ın patronu Yavuz Çakır ve İdris Oktay hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi. Baskılara karşı mücadele edeceklerini belirten Büyük, “Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Dik durmaya devam edeceğiz. Tüm işçilere buradan da çağrı yapıyorum; mücadeleye devam edin. Biz bu işi bitireceğiz” diye konuştu.

Sendika örgütleme uzmanı Leyla Bihter Özenç ise, “TİS süreci sürerken şirket yetkilileri, üyelerimize baskı yapıyor. Sendika olarak TİS ücretlerini düşük tutmayacağımızı anladılar ve böylelikle sendikamıza baskı yapıyorlar. Bizler mücadelemize devam edeceğiz. Sendikamızdan istifa etmeyeceğiz. Baskılara karşı mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

PTT-Sen, Park Konak şirketine karşı başlatmış olduğu hukuk savaşını kazanmıştı. PTT-Sen’in birçok işçiyi sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkardığı Park Konak şirketine açtığı davada şirket; sendikal baskı, salgın döneminde işten çıkarma ve ücret ödememe ve kişisel verilen paylaşılması suçunun da aralarında bulunduğu suçlar nedeniyle toplam 1 milyon 575 bin TL cezaya çarptırılmıştı. Firmanın sendikaya açtığı yetki davasını da kazanan PTT-Sen, Park Konak şirketiyle Toplu İş Sözleşmesi (TİS) için 11 Ağustos tarihinde ilk görüşme gerçekleşmişti.