Parkenin Kurdu

Filenin Sultanları, beklenildiği gibi oldukça zor geçen maçta Dominik Cumhuriyeti’ni Ebrar Karakurt’un baskın oyunuyla 3-2’lik galibiyete ulaştı.

Dominik Cumhuriyeti, file önünde etkili bir blok performansıyla maça başladı. Özellikle köşe oyuncularımız bloklardan kaçmak için ya topları dışarı vurdular ya da plaseye başvurdular.

İlk set bittiğinde blok hanesinde rakibimiz için 5 rakamı yazıyordu. Biz ise sadece ve sadece 1 blok yapabilmiştik. Seti 4 farkla kaybettiğimizi göz önüne alırsak, blokların skora doğrudan etki ettiğini söyleyebiliriz. Burada bir türlü gelmeyen mükemmel manşetlerin Cansu ve Elif’i saha içinde bir hayli koşturduğunu ve onların da bir türlü pas ritmini tutturamadıklarını söylemek mümkün. Toplam 17 servis karşılayan Saliha-Hande ve Meliha üçlüsünün mükemmel manşet ortalamasının yüzde 10’un altında olması nasıl felaket bir performans gösterdiğimizin bir göstergesiydi adeta.

İkinci ve üçüncü sette Dominik’i toplamda 2 blokta tutmayı başardık ve buna karşılık 6 blok yapmıştık. Turnuvanın başından beri, kendisinden beklenenleri gerçekleştirmeye yaklaşmış görünen Ebrar’ın oyununa ikinci setin sonunda Hande, üçüncü sette de Zehra eklendiğinde oyunu kendi lehimize çevirmeyi başardık. Bunda Guidetti’nin sonunda Elif’i sahada tutmakta ısrar etmesinin de etkisi var elbette. Dördüncü sette topyekun yaşanan çöküşe karşı ayakta durmaya çalışan ve maçın tümünü 29 sayı % 45 gibi bir performansla bitiren Ebrar, final setinde de adeta takımı alıp galibiyete götürdü. Özellikle Ebrar’ın, dışarı vurduğu smaçlarından sonra sık sık Guidetti’den challenge istemesi ve sonunda topun rakibe değmemesinin anlaşılması üzerine haksız çıkması geleneğinin bu maçın final sayısında bozulması ve bu sefer Ebrar’ın haklı çıkmasına da çok sevindik diyebiliriz.

Artık grup maçlarının yarısı geçildiğine göre genel tabloya da bakmak lazım. Yarın 3-0 kazanmamız gereken bir Hırvatistan maçı oynayacağız. Bu arada bugün 3 yerine 2 puan almamızla yarınki Polonya-Dominik Cumhuriyeti maçının önemi de arttı. O maçta 2 taraftan birisinin 3 puan alarak kazanması halinde liderlik şansımız kalmayacak. Buradaki tek tesellimiz C grubuyla birleşeceğimiz ve her iki grubun bir üste çıkan 4 takımının o 8’li gruba puanları taşıyacak olması. Yani biz Polonya ve Dominik Cumhuriyeti’ni sıralamada geçemesek bile, en azından aynı puanlara gelmemiz 2. tur grubu için çok önemli olacak.

Filenin Sultanları’nın aldığı bu galibiyet, kazanma ivmesine katkı yapması açısından önemli, fakat 2. turda karşılaşılacak Sırbistan ve ABD gibi takımlar düşünüldüğünde bizi çok rahatlatmıyor.