Antisemitizmle suçlanarak parti üyeliği askıya alınan İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn üyeliğini geri kazandı. Parti lideri Keir Starmer karara tepki gösterdi.

Parti içi mücadelede kazanım

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in antisemitizmle suçlanarak partiden atılması için yürütülen girişimler boşa çıkarıldı. Durumu değerlendiren parti kurulu, Corbyn’in parti üyeliği ve yetkilerini iade etti.

Corbyn, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, karardan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Parti şimdi Muhafazakâr Parti iktidarını yenmek için bir araya gelmeli” dedi.

‘ACI VERİCİ BİR GÜN’

Partinin mevcut lideri Keir Starmer ise kararı üzüntüyle karşıladığını söyledi. Starmer, “Bunun, Yahudi toplumu ve antisemitizmle başa çıkmak için büyük mücadele veren İşçi Partisi üyeleri için başka bir acı verici gün olduğunu biliyorum. Sebep olunan acı ve insanların hissettiği travmanın farkındayım” ifadelerini kullandı. Corbyn, geçen sene aralık ayında yapılan seçimdeki büyük yenilginin ardından istifa kararı almış ve yerine 4 Nisan’da “Sir” unvanlı Starmer seçilmişti.

İMZA TOPLANMIŞTI

Sosyalist referansları savunmasıyla bilinen Corbyn, “İşçi Partisi’nde antisemitizm” raporunda Filistin mücadelesine verdiği destek nedeniyle suçlanarak parti üyeliği askıya alınmıştı. Parti içinde Corbyn’e yönelik suçlamaların düşürülmesi için yüz binlerce imza toplanmıştı. Corbyn’in üyeliğini askıya alan parti lideri Starmer’in kendi seçim bölgesi olan Holborn ve St. Pancras’ta dahi parti üyelerinin büyük çoğunluğu Corbyn’e destek vermişti.