AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Ekim günü yaklaşık 30 bin davetlinin katılımı ile açıklanacak olan “AKP'nin 2023 Vizyon Belgesi”nin ana hatları ortaya çıkmaya başladı. AKP kaynakları yeni vizyon belgesine ilişkin "Türkiye’nin gururu olabilecek çalışmalara öncülük edecek bir vizyon" iddiasında bulundu.

Parti kaynakları AKP'nin yeni vizyon belgesini anlattı
Fotoğraf: Depophotos

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Ekim günü yaklaşık 30 bin davetlinin katılımı ile açıklanacak olan “AKP'nin 2023 Vizyon Belgesi”nin ana hatları ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye gazetesinden Emre Özcan'ın haberine göre, “Türkiye’nin Yüzyılı” konsepti ile hazırlanan vizyon belgesi hakkında AKP kaynakları şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dünyada, ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ sayfası açılıyor. Dünyaya katma değer üreterek, Türkiye’nin gururu olabilecek çalışmalara öncülük edecek bir vizyon. Farklılıkları bu hedef altında birleştirecek, farklılıklarımızı zenginliğe çevirecek. Buna katkı verecek herkes, kökeni ve düşüncesi ne olursa olsun, birlikte yürümeye davet edilecek. Cumhuriyetin ilan edilişinin 100’üncü yılından hareketle dünyada marka hâline getirilmesi hedeflenen “Türkiye’nin Yüzyılı” projesiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimlerine giderken AK Parti’nin geleceğe yönelik perspektifini açıklayacak."

Parti kurmayları, “‘Türkiye’nin Yüzyılı’ derken Cumhuriyetimizin asırlık birikiminden ilhamla önümüzdeki yüzyılı tanımlayan bir iddia, bir motivasyon ortaya koyuyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’, sınırlarını okyanuslara, kutuplara, hatta uzaya taşıyan bir Türkiye ekseninin tanımıdır” dedi.

SEÇİM SLOGANINA DÖNÜŞECEK

Erdoğan geçtiğimiz gün katıldığı bir programda seçimlerde “Türkiye’nin Yüzyılı” söyleminin bir slogan olacağını vurgulamıştı. Erdoğan, “Yola çıkarken Türkiye’yi dört başlık altında yükselteceğiz demiştik; eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bu dört başlığa; ulaşımı, enerjiyi, tarımı, dış politikayı ve demokrasiyi ilave ettik. Şimdi de bunlar üzerindeki çalışmalarımızı, arkadaşlarımız, kurduğumuz ekiplerle ayrı ayrı çalışıyor. ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ ifadesiyle de tarihi bir seçime giriyoruz. Biliyorsunuz her seçimde bir tasfiye olur mu? Olur. Bu seçimde de birileri tasfiye olacak. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 2023” ifadelerini kullanmıştı.