Haftanın takımı Akhisar’ı gol yağmuruna tutan Kasımpaşa olurken, evinde Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etmeyi başaran Göztepe’nin teknik direktörü Bayram Bektaş da haftanın teknik direktörü oldu. Haftanın oyuncusu kurtardığı penaltı vuruşuyla Beşiktaş galibiyetinin temelini atan Beto olurken haftanın en şık golünü de Kasımpaşalı Tarkan Serbest attı.

Milli maçlar sebebiyle lige verilen aranın ardından oynanan ilk maçta Galatasaray, Bursaspor’u konuk etti. 3 oyuncu değişiklik hakkını da zorunluluktan ilk yarıda kullanan Galatasaray, Belhanda’nın şık ortası ve Eren Derdiyok’un cesur kafa vuruşuyla gelen golle kurtardı. Galatasaray deplasmanında galibiyete çok yaklaşan ancak eline geçen 3 puan fırsatını kullanamayan Bursaspor, ilk 9 hafta sonunda 6 beraberlikle bu alanda ligin lideri durumunda.

Kasımpaşa ile Akhisar’ın mücadelesinin ilk yarısı dengeli bir oyunun ardından golsüz sona ermişti. Ne olduysa ikinci yarının ilk çeyrek saati geride kalırken oldu. Gol olup yağan Kasımpaşa 20 dakika içinde 5 gol bularak zirveye tutunmaya devam etti. Bu maçta iki kere fileleri havalandıran Diagne gol sayısını 10’a çıkartarak krallık yarışında en yakın rakibine fark atmış durumda. Akhisar, tarihinin en iyi sezonunun ardından çöküş yaşıyor. Akigoların dertlerine Cihat Arslan da derman olamadı.

Evinde Kayserispor’u tek golle mağlup ederek 3 haftadır galibiyet özlemine son veren Başakşehir, rakiplerinin tamamının puan kaybetmesi sebebiyle haftanın en kârlısı oldu. 10 maçlık cezası biten Arda Turan yedek kulübesindeydi. Başakşehir kulübünün kestiği para cezası, Abdullah Avcı’nın ise oyuna almaması kamuoyunu rahatlatma hamleleri. Milli takımda hocayla tartışmak, gazeteciye saldırmak, hakem tartaklamak, gece kulübünde kavga çıkartıp silahla hastane basmak... Başakşehir camiası her defasında daha iyisini başardığı için Arda’ya sahip çıkıyor olmalı! Kayserispor Kadıköy’de Fenerbahçe’yi mağlup ettikten sonra oynadığı 5 maçın hiçbirini kazanamadı. Ertuğrul Sağlam Bursaspor’u şampiyon yaparak tarihte yerini aldı. Ancak futbolda dün yoktur. Kayserispor’u da toparlayamazsa teknik direktörlük kariyeri epey zarar görecek.

Fenerbahçelilerin çilesi bir türlü dolmuyor. Sivas deplasmanında da puan kaybeden Sarı Kanarya 15. sıradaki yerini korudu. İkinci yarıda özellikle Mehmet Ekici’nin oyunda olduğu bölümde umut veren şeyler olsa da tarihinin en kötü 9 haftalık performansı yaşadığı gerçeğinin üstünü örtmeye yeterli değil. Fenerbahçe’nin hem Avrupa’da hem de ligde seri galibiyetlere ihtiyacı var. Aksi halde papazın çayırına çökecek kara bulutlar sadece Cocu ve Comolli’yi değil Ali Koç’u da yutabilir. Sivasporlu futbolcular da Tamer Tuna’nın izleyenlere keyif veren futbol felsefesini bir kenarı bırakıp Fenerbahçeli meslektaşlarına ayak uydurmayı tercih edince, TV başındaki futbolseverlerin uykuyla verdiği mücadele sahadakini aratmadı...

Rizespor ve Konyaspor 1-1 berabere kalırken gollerin ikisi de penaltı vuruşundan geldi. Konyaspor topa daha hâkim olan taraf olmasına rağmen üçüncü bölgede sezon başından beri verimlilik sıkıntısı çekiyor. Bu durum için Rıza Çalımbay’ın elinde Jahoviç adında bir çözüm de var ancak nedense tecrübeli teknik adam bu çözüme zor durumda kalmadıkça başvurmuyor. Okan Buruk’un gelişiyle Rize’de gözle görülür bir düzelme var. Ancak sakat ve cezalı oyuncu sayısı arttıkça Rize’nin kadro mühendisliği hataları da daha belirginleşiyor.

Ligimizin takım savunmasına en fazla önem veren iki teknik direktörünü karşı karşıya getiren karşılaşmada Ankaragücü, Yeni Malatyaspor’u VAR marifetiyle kazandığı penaltı vuruşundan bulduğu golle mağlup etti. Beklentilerin üstünde bir sezon başlangıcı yapan Ankaragücü’nün topladığı bu puanların değeri ligin boyu kısaldığında anlaşılacak. Özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında rakibine baskı kurmayı başaran Yeni Malatyaspor sert Ankaragücü savunması karşısında Boutaib’in direkten dönen şutu dışında pozisyona girmekte zorlandı.

Akdeniz derbisini kazanan Antalyaspor dördüncü sıraya yükseldi. Üstelik liderin sadece 3 puan gerisindeler. Bülent Korkmaz’ın takımı evinde oynadığı Galatasaray maçını kazanmış olsa şu anda lider olacaktı. Lige başlarken küme düşme adayı olarak gösterilen bir takım için muazzam bir başarı. Maicon’un VAR tarafından iptal edilen golünün de hakkını vermek gerek. Brezilyalının vuruşu atak başlangıcı ofsayt taramasına takılmasa haftanın en güzel golü olabilirdi. İkinci yarıda oyunu dengeleyen ve beraberlik sayısı kovalayan Alanyaspor’un umutların kırıldığı an Papiss Cisse’nin son derece gereksiz bir şekilde ikinci sarı kartı görüp oyundan atılması oldu.

Göztepe Süper Lig’in derli toplu takımlarından biri, kendi evinde seyircisiyle bütünleşerek Süper Lig’in en zor deplasmanlarından birini yaratmayı başardılar. Dolayısıyla Beşiktaş’ın bu maçı puansız kapatması anlaşılabilir. Ancak iki farkla geride olup kulübedeki iki forvetini de oyuna sokmasına rağmen rakibine oyunun son bölümünde dahi baskı kuramaması anlaşılır değil. Aynı şekilde rakip kaleci Beto gibi bir penaltı canavarıyken topun başına Love’un değil de Oğuzhan geçmesi de… Sezona kötü başlayan ve teknik direktör değişikliği tartışılan Göztepe, Bayram Bektaş’ın arkasında durmanın meyvesini toplamaya başladı. İzmir temsilcisi 9 hafta sonunda liderin sadece 4 puan gerisinde 6. sırada yer alıyor.

Haftanın kapanış maçında Erzurumspor’a gol atmaya muvaffak olamayınca haftayı bir puanla kapattı. Rakibi ciddiye almamanın bedeli çok daha ağır olabilirdi. Trabzonspor eğer kazansaydı liderle arasındaki puan farkını üçe düşürecek ve dördüncü sıraya yükselecekti. Karadeniz temsilcisi 76 haftadır puan cetvelinde ilk 4 içine giremiyor, liderlik hasreti ise 258 haftayı buldu. Mehmet Özdilek Erzurumspor’un başında çıktığı iki maçta 4 puan topladı ve hiç gol yemedi. Erzurum’u lig başlamadan küme düşürenler için üzücü bir performans...

pasa-nin-haftasi-523818-1.