Sezon arasından sonra lider Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanında sahne alıyor. Emre ve Mehmet Topal’ın yokluğunda orta sahanın göbeğinde oynayacak Meireles ile Selçuk’un performansı merak ediliyor. Eksikler sadece onlar da değil... Ekvator Ginesi’ndeki Afrika Kupası’nın yolunu tutan Sow yok; sezonun bugüne kadar tartışılan ismi Emenike var. Hemen hatırlatmalı, o da sahada olmayabilirdi. Son şampiyon Nijerya bu sefer elemelerde havlu atınca, bir önceki turnuvanın gol krallarından sarı-lacivertli yıldız unvanını korumaya haritadaki küçücük noktaya gidemedi. Neyse maça dönmeli...

Fenerbahçe hızlı başladı mücadeleye. İlk on dakikada kullanılan sağlı sollu kornerlerde hep kadraja giren Egemen’di. Savunmaya dönüşüyle birlikte Kanarya’yı kanatlandıran stoper adeta gol kokluyordu.

15’te geliyorum denen gol Kuyt’ın ayağından geldi; pek de güzeldi. Bugünlerdeki vine modasına uyarsanız, sadece Emenike- Diego- Kuyt üçgenini göreceğiniz akının öncesi de vardı. 29’da Tunay’ın kısa düşen geri pasında İsmail Kartal’ın öğrencileri fişi çekemedi. İki metrelik Isaksson’un ayağına bu kadar güvenmek biraz gereksizdi. 36’da Scarione güzel getirdiyse de bitiremedi. Paşa koca yarı boyunca bir kere gelebilmişti.

Devre arasında çimlerde gezinen kara kedi birisine uğursuzluk getirecek miydi...

İkinci yarıya ev sahibi hızlı giriyordu. 51’de Castro’nun plasesinde Volkan muhabirlere fotoğraf çektiriyordu. 61’de Adem indiriyor, Viduez bomboş durumda topu dikiyordu. 69’da Gökhan’ın sürüklediği akında Kuyt kendisinin ve takımının ikinci golünü atıyordu. Böylece Fenerbahçe zorlandığı dakikalarda rahatlıyordu.

74’te yine Kasımpaşa tehlikeli geldiyse de Adem’in kafasını savunma çizgiden çıkarmıştı. 78’de Diego’nun ligde hesabı açmasına İsveçli kaleci mani olmuştu. Kuyt’ın tüm tribünler tarafından alkışlanarak saha kenarına gelmesi şüphesiz sahalarda görmek istediğimiz hareketlerdendi. Uzatmalarda maça son noktayı koyan Caner’di. Diego’nun al da at dediği yıldız işi bitirmişti.

Üç puanı üç golle alan Fenerbahçe, yıllar sonra ligde üst üste altıncı galibiyetini aldı. Kasımpaşa deseniz, çanlar sanki Şota için çalıyor.