Paşinyan: Erken seçim olmalı

Ermenistan'da Başbakan Sarkisyan'ın istifasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda göstericiler tekrar biraraya geldi. Mitingde konuşan göstericilerin lideri Paşinyan "Erken seçim olmalı" dedi.

Paşinyan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

ʺSerj’in iktidarı artık yok, şu andan itibaren yeni bir iktidar var ve bu iktidarın ismi Ermenistan halkıdır."

"Ve şimdi Serj Sarkisyan artık uzaklaşmış olduğundan, Çarşamba sabahı saat 11:00’de iktidarın sarsıntısız devrine ilişkin geçici başbakan Karen Karapetyan’la müzakereleri sürdürmeye hazırlanıyoruz. Ve bu durumun tescili ne kadar erken olursa o kadar iyi olur."

"İlan ettiğimiz devrim yarım kalamaz. Ve ben hepinizin bu nihai zaferin arkasında durduğunuz umudundayımʺ

ʺHusumet olmayacak, siyasi intikam olmayacak. Ermenistan’da şu andan itibaren kardeşlik, eşitlik, hukukilik ve ulusal birliktelik ortamı tesis olacaktırʺ

"Bu zaferle Soykırımın kurbanlarına da en derin saygılarımızı sunmuş oluyoruz"

Paşinyan Ulusal Meclis'in Başbakan adaylarını belirlemesi ve sonrasında geçici bir hükümet kurulması gerektiğini söyledi. Paşinyan bundan sonra da bir erken seçimin gerekli olduğunu belirtti.

Paşinyan yarın saat 15.00'te Ermeni Soykırımı kurbanlarını anmak için Tsitsernagaberd Anıtı'na yürüyeceklerini de ifade etti.

Bu arada Sarkisyan'ın istifasının ardından bugün Bakanlar Kurulu olağanüstü oturumu gerçekleşti. Oturumu Başbakan Birinci Yardımcısı Karen Karapetyan yönetti. Anayasa gereği Başbakanlık icrası Karapetyan tarafından yürütülüyor. Agos