Passolig kalkabilir!

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Anayasa Mahkemesi’nin, Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önlenmesi Kanunu’nu gerekçe göstererek maça giriş çıkışlarda uygulanan elektronik bilet (e-bilet) uygulamasının ve kimlik bilgilerinin alınması işleminin devamına yönelik kararında dikkat çekici bir ayrıntı yer aldı. Mahkeme, bu kimlik bilgilerinin Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı dışında başka hiçbir kurumla paylaşılamayacağına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi kararına göre, kimlik bilgilerinin paylaşılamayacağı kurumlar arasında hali hazırda taraftarların maça girişi için Passolig uygulamasını yürüten Aktif Bank da bulunuyor.

Davayı açan avukatlardan Ertuğrul Cem Cihan kararı BirGün’e değerlendirdi. Cihan, “Bu kararın ardından taraftarlar ve kulüpler Aktif Bank ile yani Passolig ile olan sözleşmelerini iptal etme hakkına kavuştular. Kimse bilet almak için banka hesabı açmak zorunda kalmayacak. Kimlik bilgileri asla bir başka kurumla paylaşılamayacak” dedi.

Bilgileri TFF verecek
İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın taraftarların kimlik bilgilerini TFF’den almaya devam edeceğine dikkat çeken Cihan, e-bilet uygulamasının da varlığını sürdüreceğini ve Passolig benzeri bir uygulamanın ancak TFF organizatörlüğünde yapılabileceğini belirtti.