Passolig kullanan taraftar 'kart yenileme ücreti' ödeyecek

Taraftarlar, Süper Lig ve PTT 1.Ligi'nde başlayıp tribünleri boş bırakan Passolig uygulamasında yeni sezon kart yenilemek için ücret ödeyecekler. Toplam 1.1 milyon taraftarın kullandığı kartın yenileme ücretiyle toplam 22 milyon lira gelir elde edinirken, kulüplerin kazancı ise 13 milyon lira olacak. Geri kalan miktar ise Aktif Bank'a yatacak.

Fenerbahçe ve Anadolu takımlarının taraftarı için Passolig yenileme ücreti 15 lira. Bunun 7.05 lirası kulüpe kalırken, 7.95 lirasını Aktif Bank alacak.

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, Galatasaray taraftarı kartları yenilemek için 6.1 milyon lira para harcayacak. Bunun 4.2 milyon lirası Galatasaray kulübüne aktarılırken geri kalan 1.9 milyon lirası Aktif Bank'a kalacak.

Beşiktaş taraftarı 4.3 milyon liraya kartı yenileyecek. Bunun 13 milyon lirası Aktif Bank'a kalacak, 3 milyon lirası ise Beşiktaş kulübünün olacak.

Trabzonspor taraftarı da Galatasaray ve Beşiktaşlılar gibi en yüksek ücreti ödeyecek taraftarlar arasında. 60 bin Trabzonlu, 1.5 milyon liraya kartını yenileyecek. Bunun 1 milyon lirası kulübüne kalacak.

201 bin Passolig kartlı taraftarı bulunan Fenerbahçe, e-bilet yenilemelerinden 1.4 milyon lira gelir elde edecek. E-bilet yenileme ücreti 20 lira olan Bursaspor taraftarı ise kulübüne 499 bin lira para kazandıracak. Bursalı taraftarlar e-biletlerini yenilemek için toplamda 822 bin lira ödemiş olacak.