Ulaştırma Bakanı’nın iddialarının aksine veriler, ihale pastasından büyük dilimin ‘tanıdık şirketlere’ gittiğini gösterdi. Bakanlıktan Kolin 9,9 milyar TL’lik, Cengiz 3,2 milyar TL’lik, Limak ise 260 milyon TL’lik ihale aldı.

Pastanın en büyük dilimi Kolin’e gitti

Mustafa BİLDİRCİN

TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesine ilişkin konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu, “Tutturmuşsunuz 5’li çete diye. Bakanlığımızla iş yapan bin 500 müteahhit var” dese de istatistikler, bunun tersini gösterdi. Veriler, ihale pastasından en büyük dilimi iktidara yakın müteahhitlerin aldığını gözler önüne serdi. Bakanlığa bağlı Altyapı Genel Müdürlüğü’nün 2010 ve 2020’yi de kapsayan 10 yıllık dönemde gerçekleştirdiği ihalelerin en yüksek maliyetlileri, “tanıdık” şirketlere gitti. Müdürlüğün en maliyetli ihalelerini alan ilk 15 şirket arasında iktidara yakınlıkları ile bilinen çok sayıda şirket yer aldı.


Kolin 10 yılda 9,9 milyar aldı

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, 2010 yılından bugüne 224 ihaleyi sonuçlandırdı. İhale kayıtlarına göre müdürlük, 224 ihale için 149 ayrı şirketle çalıştı. Müdürlükle iş yapan 149 şirketin ihale maliyetlerine göre sıralandığı listede ilk sıraya Kolin İnşaat yazıldı. Kolin’in Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden 10 yılda aldığı sekiz ihalenin toplam bedeli, 9 milyar 916 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Şirketin en son sonuçlandırdığı ihalenin, Uzka İnşaat isimli şirketle birlikte üstlendiği 376 milyon TL’lik, “Tramvay Hattı İnşaatı” ihalesi olduğu bildirildi. İsmi Kolin ile birlikte anılan Cengiz İnşaat’ın sonuçlandırdığı beş Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ihalesinin sözleşme bedelinin ise 3 milyar 264 milyon TL olduğu bildirildi. Cengiz’in, iş ortaklığı ile üstlendiği beş kamu ihalesinin üçü pazarlık, ikisi ise “belli istekliler arasında” yöntemleriyle gerçekleştirildi.

Çevre katliamına yol açan projeler nedeniyle yurttaşların tepkisini çeken Limak’ın Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden aldığı iki ihalenin sözleşme bedeli ise kayıtlara, 260 milyon 64 bin TL olarak yansıdı. Ankara’da, Tandoğan-Keçiören metrosunun acil tamamlama işleri 2015 yılında 29,4 milyon TL bedel ile Limak’a verilirken 230 milyon 579 bin TL sözleşme bedelli Çandarlı Limanı İnşaatı ihalesini de 2011 yılında Limak ve Kolin ortaklığı üstlendi.

Taşyapı’nın yeri ilk üçte

Kolin’in birinci sırada bulunduğu Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün ihale kayıtlarına göre, çok sayıda kamu ihalesini üstlenen Özgün Yapı Sanayi 4 milyar 832 milyon lira büyüklüğündeki projelerle ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada ise 4 milyar 719 milyon liralık ihale sözleşmelerine imza atan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan Emrullah Turan’ın sahibi olduğu Taşyapı İnşaat bulunuyor.

***

Cengiz gözünü Kafkasör'e dikti

Yeşil Artvin Derneği, Cerattepe’de şehrin doğal güzelliklerini gözler önüne seren Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırlarının Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile daraltılması kararının iptali için Danıştay’a dava açtı. İlgili kararın 17 Ekim tarihli Resmi Gazete’de yayımlanması üzerine eski ve yeni sınırları karşılaştıran dernek, haritalar incelendiğinde sınırların daratıldığının görüldüğünü bildirmişti. Dernek Genel Sekreteri, Avukat Bedrettin Kalın, “Bizim açımızdan bu kadar önemli olan bir alanın sınırları daraltılmıştır. Cumhurbaşkanı, Artvin’deki turizm alanını durup dururken ne diye daraltmış olsun, elbette bunun bir sebebi vardır. Biz bu sebebin maden şirketine alan açmak olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi. Av. Kalın, şöyle devam etti: “Buradaki turizm alanındaki sınırı değiştirme, daraltma işleminin tümü ile maden şirketinin, Mehmet Cengiz’in istekleri doğrultusunda yapılmış olduğunu biliyoruz. Bugün biz Artvin’deki bir takım sivil toplum kuruluşları ve toplamda 167 kişi ile birlikte Cumhurbaşkanı kararının iptali için Danıştay’da dava açmış bulunuyoruz, bunu da bütün Artvin kamuoyuna duyuruyoruz.”