Pasteur Enstitüsü, Covid-19'a karşı etkili "mucize bir molekül" bulduğunu açıkladı

BİRGÜN DIŞ HABERLER SERVİSİ

Lille Pasteur Enstitüsü, Covid-19’a karşı, halen hayvanlar üzerinde denenen son derece etkili bir molekül bulduğunu açıkladı.

ConnexionFrance'den Hannah Thompson'ın haberine göre, Hauts-de-France laboratuvarında yapılan yaygın testlerin ardından, ilacın çok az yan etkiyle Covid-19'a sebep olan virüs olan SARS-CoV-2'nin yayılmasını sınırlandırdığı bulundu.

Lille'deki araştırma ekibinin bir üyesi RTL'ye, "Her yerde bulunmayan bu ilacı biz kullandık. (İlacın) temel etkinliği, hastalığın başlangıcında virüsün bulunduğu solunum yolları ve akciğerlerde meydana geliyor" diye konuştu ve ilacın fazla yan etkiye sebep olmadığını belirtti.

İlaç bu amaçla piyasaya sürülmeden önce, Covid-19 pozitif tanısı konan yüzlerce hastanın bu ilacın klinik denemelerinde yer alması planlanıyor.

Lille Pasteur Enstitüsü "mucize ilacın" ismini henüz açıklamadı. Araştırmacı, "Paralel pazar oluşmasından, ilacın kullanımının kontrol dışına çıkmasından kaçınmak ve stokların yönetilebilmesini temin etmek için ilacın ismini gizli tutmak istiyoruz" dedi.

Pasteur Enstitüsü de dahil dünyadan pek çok araştırmacı kuruluş bir yandan aşı geliştirme çalışmaları gerçekleştirirken, diğer yandan anti-viral bir ilaç bulmak için çalışıyor. Ancak henüz hiçbir ilaç bulunabilmiş değil.