Farklı vücut parçaları ve aksesuarları olan Bay/ Bayan Patates Kafa oyuncaklarının isminde 'Bay' ve 'Bayan' ifadeleri kaldırılacak. Firma bu yıl hayata geçirilmesi planlanan isim değişikliğiyle ilgili olarak "Kültür evrimleşti. Çocuklar kendi deneyimlerini yansıtabilmek istiyor" açıklaması yaptı.

Patates Kafa oyuncaklarında 'Bay' ve 'Bayan' ifadeleri kaldırılıyor

Oyun ve oyuncak firması Hasbro, cinsiyet konusunda yalnızca kadın-erkek şeklindeki sınırlamanın dışına çıkmak için ünlü Bay/Bayan Patates Kafa (Mr. Potato Head) oyuncağının adında değişikliğe gidiyor.

Firmaya göre on yıllardır en popüler oyuncaklar arasında yer alan Bay/ Bayan Patates Kafa'da bu yıl yapılacak bu değişiklikle yalnızca iki cinsiyet olduğu ve çekirdek aile kalıplarının yıkılmasına yardımcı olabilecek. Fast Company'ye konuşan Hasbro Genel Müdürü Kimberly Boyd, "Kültür evrimleşti. Çocuklar kendi deneyimlerini yansıtabilmek istiyor. Markanın şu anki 'Bay' ve 'Bayan' taşıyan hali, cinsiyet kimliği ve aile yapısı konusunda sınırlandırıcı" dedi.

1952'de kurulan firmanın ürettiği, 'Oyuncak Hikayesi' (Toy Story) filmine de konuk olan bu patates şeklindeki oyuncakların 'anne, baba, çocuklardan' oluşan aile setlerinin satışının da durdurulacak.