CHP MYK toplantısında da gündeme gelen Sakarya’daki havai fişek fabrikası faciası hakkında konuşan CHP Sözcüsü Öztrak, “Kazada iş yeri sahibi hukuken sorumludur. Cumhurbaşkanı’nın işyeri sahibi araması doğru değildir. Bunun üstünü nasıl örteriz diye sormuş mudur?” dedi

Patlamanın üstünü örtemezler

BirGün ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) koronavirüs nedeniyle bu hafta da video konferans yöntemiyle toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği MYK toplantısında Sakarya’da havai fişek fabrikasında yaşanan patlama, ay sonu gerçekleştirilecek kurultaya ilişkin hazırlıklar ve başta çoklu baro düzenlemesi gündem oldu. Suriye ve Libya’da yaşanan gelişmelerle koronavirüs salgınının gidişatı da toplantıda ele alınan konular arasında yer aldı.

MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çok sayıda işçiye mezar olan Sakarya’daki fabrika sahibini telefonla aramasını eleştirdi. Erdoğan’ın neden bu görüşmeyi yaptığını açıklaması gerektiğini söyleyen Öztrak, “Bu kadar iş cinayetine rağmen bu fabrika bugünlere ismini değiştire değiştire nasıl geldi? Kimler bunları koruyup kolladı? Böyle bir kazada iş yeri sahibi hukuken sorumludur. Müfettişlerin bölgedeki çalışması bitmeden bir Cumhurbaşkanı’nın iş yeri sahibini araması doğru değildir. Bunun üstünü nasıl örteriz diye sormuş mudur?” dedi.

FETÖ’NÜN FİKİRLERİ İKTİDARDA

TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen barolara yönelik düzenlemeyi de gündeme getiren Öztrak, “Sarayın karanlık dehlizlerinde yazılan barolarla ilgili yasa teklifinin görüşmeleri tamamlandı. Bu teklifte milletimizin yararına, milletimiz için ne var? Bu yasa teklifi, adalet düzeyimizi uygar toplumların adalet düzeyinin üzerine mi çıkarıyor?” dedi.

CHP’li milletvekillerinin Adalet Komisyonu’nda teklifin geri çekilmesi için büyük bir mücadele verdiğini hatırlatan Öztrak, MYK sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yasa teklifinde ne var? Saray hükümetinin yandaş avukatlarına yeni iş alanları açma çabası var. Yargıda FETÖ borsasını yöneten saray avukatlarının işini daha da kolaylaştırmak var. Avukatların cübbelerine düğme diktirip ilik açtıracaklar. FETÖ’nün kendisi okyanus ötesinde ama fikirleri iktidarda. Lafa gelince tek bayrak, tek vatan ama iş baroya gelince çok baro, çok hukuk. Bu ülkede hukuk birliği bozulursa devletin birliği nasıl korunacak? İstiklali tam olmanın ön koşulu hukuk birliğidir. AKP ve MHP’nin getirdiği bu teklif 784 bin KM karelik vatan toprağını parçalama projesidir. Bu teklifi size kim hazırlayıp getirdiyse niyetini bir kez daha sorgulayın. Aldatılma kotanız doldu.”