İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeos, Meryem Ana yortusu için gittiği Trabzon'da Trabzonspor'u da ziyaret etti.

Patrik Bartholomeos'tan Trabzonspor'a ziyaret

İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeos, restorasyonu tamamlanan tarihi Sümela Manastırı'nda bugün ayin yönetti.

Her yıl 15 Ağustos Meryem Ana'nın ölümüne istinaden yapılan bayramı geçen sene olduğu gibi bu yılda Trabzon'da geçiren Patrik Bartholomeos, dün Trabzonsporlular tarafından havalimanında karşılandı.

"Ekümenik Patrik Bartholomeos" yazılı forma hediye edilen Patrik Bartholomeos, "bu yıl şampiyon belli" diyerek bordo mavili takımına başarı dileklerini iletti.

Bugün de ayin öncesi Trabzonspor'u ziyaret eden Patrik Bartholomeos, bordo mavili formayı giyen Yunan oyuncu Bakasetas ve Siopis ile de fotoğraf çektirdi.

KAYMAKAMLIK EKÜMENİK İFADESİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Fatih Kaymakamlığı, Fener Rum Patrikhanesi'nin 'ekümeniklik' iddiasının hukuki gerçeklerle bağdaşmadığını ifade etmişti.

Fatih Kaymakamlığı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Patrikhanenin ekümenik olduğu iddiasının, yasal bir dayanağı bulunmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Valiliğinin 6 Aralık 1923 tarih ve 1092 sayılı yazılarından da anlaşılacağı üzere Patrikhanede dini ve ruhani seçimlere katılacak ve seçilecek kişilerin Türk vatandaşı olmaları ve seçim sırasında Türkiye'de görevli bulunmaları gerekmektedir. Bu husus da Patrikhanenin ekümenik sıfatının bulunmadığının açık bir göstergesidir.' şeklinde vurgulanmıştır. Sonuç olarak; Lozan Anlaşması tutanakları ile yargı kararlarında Fatih Kaymakamlığına bağlı dini bir kuruluş olarak kabul edilen Fener Rum Patrikhanesinin 'ekümeniklik' iddiası hukuki gerçeklerle bağdaşmamaktadır."