Patriyarkaya, siyasi iktidarın kadın düşmanı politikalarına, erkek-devlet şiddetine, kadın cinayetlerine, yoksulluğa, emek sömürüsüne, her türlü eşitsizliğe karşı bugün direniş ve isyan günü. Kadınlar sokaklarda.

Patriyarkaya isyan!

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Ülkenin dört bir yanında kadınlar bugün erkek-devlet şiddetine, kadın cinayetlerine, yoksulluk ve emek sömürüsüne, her türlü eşitsizlik ve ayrımcılığa, patriyarkal düzene, gericiliğe karşı hakları ve hayatları için sokağa çıkıyor.


İstanbul Sözleşmesi’nden ilk çekilen ülke olan Türkiye’de kadınlara, LGBTİ+'lara dönük saldırılar tüm hızıyla sürerken mücadele de isyan da büyüyor. Kadınlar bugün meydanlarda İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini, bu sözleşme eksiksiz uygulanana dek mücadele edeceklerini bir kez daha haykıracak. AKP iktidarının kadın düşmanı politikaları, 6284 sayılı Yasa’yı budamaya yönelik girişimler, hayatlarını savunan kadınlara verilen cezalar, şiddet faili erkeklere uygulanan iyi hal/haksız tahrik indirimleri, LGBTİ+'lara dönük nefret söylemleri yine meydanların gündeminde olacak. İş yaşamında şiddet ve tacizi önlemeye dönük ilk uluslararası sözleşme olan ILO 190’ın imzalanması ve uygulanması da bu yıl öne çıkacak talepler arasında.

♦ İstanbul: 19.30-Taksim Tünel
♦ Ankara: 18.30-Sakarya Meydanı
♦ İzmir: 19.00-Kıbrıs Şehitleri Caddesi
♦ Bursa: 19.00-Fomara Meydanı
♦ Eskişehir: 18.30-Espark önü
♦ Adana: 18.00-5 Ocak Meydanı
♦ Antalya: 19.30-Kapalı yol Halkbank önü
♦ Dersim: 17.30-Seyit Rıza Meydanı