Patron, emekçilerle görüşmeyi kabul etti

EMEK SERVİSİ

Urfa’da sendikaya üye olduktan sonra tamamı işten atılan Uğur Tekstil işçilerinin kararlı mücadelesi sonucu fabrika patronu geri adım attı ve sendika ile görüşeceğini açıkladı. Bir süre önce DİSK Tekstil Sendikası’nın yetki aldığı Uğur Tekstil fabrikasının yönetimi, uzun süren ayak direme çabalarının ertesinde sendikayı muhatap almak zorunda kaldı. İşçilere sendikalı oldukları için baskı yapan ve en son sendikadan kurtulmak için fabrikayı kapattığını söyleyen Uğur Tekstil yönetimi, bu sabah işçiler fabrika önünde nöbet eylemi başlatmak için toplanmışken 8 Ekim Cuma günü sendikayla görüşme yapacağını bildirdi.

DİSK Tekstil Sendikası Bölge Temsilciliği, yaşananlara dair bir açıklama yaparak jandarmanın ve Urfa Valiliğinin tutumu kınadı. Uğur Tekstil patronuyla 8 Ekim günü yapılacak görüşmede taleplerinin kabul edilmemesi halinde mücadeleye devam edileceğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“8 Ekim Cuma günü Uğur Tekstil’in patronu, fabrikanın üretim yaptığı Zara markasının temsilcileri, sendikamızın genel merkez yöneticileri ve küresel sendika temsilcilerinin de olduğu bir görüşme yapılacak. Bu görüşme yapılana kadar şimdilik fabrika önündeki nöbet eylemini durdurduk ve görüşmenin sonuçlarını beklemeye karar verdik.

Bütün işçi arkadaşlarımızla birlikte belirlediğimiz iki talebimiz var. Birincisi fabrika yönetimi sendikayı tanımama tutumunda vazgeçmeli, yetki itirazını geri çekmeli ve sendikamızı muhatap alarak toplu sözleşme görüşmelerine derhal başlamalıdır. İkincisi, fabrika bir an önce açılmalı ve sendika üyesi tüm işçiler eksiksiz şekilde işe alınmalıdır.

Bu iki talebimiz kabul edilmezse bütün üyelerimizle mücadeleye ve direnişimize sonuna kadar devam edeceğiz. Cuma günkü görüşmede taleplerimiz kabul edilmezse fabrika önündeki nöbet eylemimiz devam edecektir."