BirGün Gazetesi’nin geçen hafta Mersin’de düzenlediği Okur İnisiyatifi Buluşması’nın ortaya çıkardığı enerji, bir kez daha ne kadar büyük bir aile olduğumuzu görmemize vesile oldu. Yaklaşık 2 bin Mersinli ile birlikte tam gün birlikteydik. Söyleşiler yapıldı, kitap stantları açıldı, yazarlar kitaplarını imzaladı. Ve tabii ki müzikle geçen bir gündü...

Bu etkinliğin en önemli yanı ise hazırlığından sunumuna, sanatçısından yazarına kadar neredeyse her şey Mersin’de planlandı. Sevgili Erdal Güney’in Anamurlu olduğu düşünülürse, sanırım iki bin kişi arasında ‘dışarıdan’ gelen tek katılımcı bendim. Uzun yıllardır devam eden ve birçok etkinliği başarıyla organize eden Mersin Okur İnisiyatifi, bizim için de çok öğretici bir noktada duruyor. Sürekliliği olan, ısrarla gazetesine sahip çıkan, hem destek olan hem de eleştirilerini sunan Mersin Okur İnisiyatifi bir anlamda gazetenin yenilmezliğini ve inadını da göstermesi açısından çok önemli.

Geçen hafta 7’den 70’e herkes Mersin Okur Buluşması’nda bir araya geldi.Geçen hafta 7’den 70’e herkes Mersin Okur Buluşması’nda bir araya geldi.

Üstelik Mersin yalnız da değil. Ülkenin birçok noktasında yaz ayları boyunca buluşmalar gerçekleştirip, ailemizi çok daha büyüteceğiz. Yıllar önce ilk buluşmalardan birinde ifade edilen ve sonra neredeyse temel düsturumuz olan bir söz var: “BirGün patronsuz ama sahipsiz değil!”

GEÇEN HAFTA NE YAPTIK?

Her şeyden önce çok güzel bir BirGün Pazar hazırladık. Baştan sona dosya konusu Gezi Direnişi olan ekin her aşamasında katkı koyan, yazı yazan tüm dostlarımıza bir kez daha teşekkür edelim isterim. Dokuz yıl önce bugünlerde başlayan ve tarihin en özel sayfalarında yer alacak Haziran İsyanı, her boyutuyla aktarıldı. Cezaevlerinden gelen mektupların yanında Gezi’nin bugün ifade ettiği, siyasal, toplumsal ve kültürel alanda katkılarını içeren yazılarıyla arşive kaldırılacak bir ek oldu.

patronsuz-ama-sahipsiz-degil-1021953-1.

Haberlere gelince; muhabirimiz Mustafa Mert Bildircin’in öğrencisini istismar eden öğretmenle ilgili bürokratların ve AKP’li yetkililerin mahkemeye sunduğu dilekçelere ilişkin haberi, tam anlamıyla ibretlikti. “İstismarcı için kalkan oldular” başlıklı haber, AKP düzenini en iyi anlatan fotoğraflardan biriydi.

patronsuz-ama-sahipsiz-degil-1021954-1.

Yine Ankara Temsilcimiz Nurcan Gökdemir’in milyonluk ihalelerin nasıl pazarlık usulüyle dağıtıldığını ortaya koyan dünkü manşet haberi çok fazla ses getirdi.

Ve tabii konser ve etkinlik yasakları manşetlerimizde yer buldu. AKP, konser, festival, piknik ne kadar etkinlik varsa yasaklamaya kalktı. Gerçi bu hafta sonu meydanlardan bu yasakçı zihniyete önemli bir yanıt verildi. Ama iktidar, yasaklardan vazgeçmeyeceğini sosyal medya düzenlemesiyle bir kez daha gösterdi. Haftanın en çok tartışılan konularından biri de bu sosyal medya düzenlemesiydi.

AÇ YOK TARTIŞMASI

Gazetemizde maalesef en çok yer kaplayan haberler yoksulluk, zam ve işsizlikle ilgili olanlar oldu. Bu bizim tercihimiz değil, bir zorunluluk… Bu Türkiye’yi anlatmak zorundayız. Erdoğan’ın “Aç, maç yok” çıkışıyla, bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu da gördük. Yalanla ve çarpıtılarak yapılan propagandaya karşı sıkıcı da olsa gerçekleri anlatmak zorundayız.