Kobe Bryant'ın helikopter kazasında öleceğini duyuran, 2012 tarihli olarak görülen ve paylaşım rekorları kıran tweet'in sahte olduğu ortaya çıktı

Paylaşım rekorları kıran "Kobe Bryant'ın ölümü kehaneti" sahte çıktı

NBA’in efsane ismi Kobe Bryant’ın Kaliforniya’da bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyada 2012 yılında atıldığı iddia edilen bir tweet dolaşmaya başladı. Söz konusu paylaşımda Kobe Bryant’ın bir helikopter kazasında öleceği söyleniyordu. Tweet hakkında yapılan bir araştırma ise bu paylaşımın sahte olduğunu ortaya koydu.

Tekno Safari'nin haberine göre Tüm dünyayı üzen helikopter kazasıyla ilgili ortaya yeni söylentiler ve haberler atılmaya devam ediyor. Kobe Bryant’ın hayatını kaybettiği kaza sonucunda ortaya çıkan tweet, sosyal medyada büyük yankı uyandırmış ve insanlar söz konusu tweet’le ilgili birçok paylaşım yaparak böyle bir tweet’in 2012 yılında atılmış olduğuna inanmışlardı.

Kobe Bryant’ın bir helikopter kazasında öleceğini iddia eden tweet’i, Dotnoso isimli bir kullanıcı paylaştı. Bryant hakkında böyle bir tweet’in sosyal medyada dolaşması binlerce insanın dikkatini çekti. Ancak yapılan araştırma sonucunda, sosyal medyada insanları kandırmaya çalışan kullanıcının foyası ortaya çıktı.

2012 yılında atıldığı iddia edilen tweet:

paylasim-rekorlari-kiran-kobe-bryant-in-olumu-kehaneti-sahte-cikti-680585-1.

Dotnoso isimli bir kullanıcının 3 Kasım 2012’de attığı iddia edilen tweet’in sahte olduğu anlaşıldı. Carbon v.2.5 isimli istemci, Dotnoso’nun attığı tweet’in gerçek olmadığını ortaya çıkardı.

Söz konusu tweet ile ilgili yapılan araştırmada, bir Twitter kullanıcısı, Carbon yazılımının 2. versiyonunun 2014 yılında yayınlandığını, 2,5 isimli versiyonun ise 2017 yılında yayınlandığını ortaya koydu. Carbon v.2.5 isimli yazılım geçmiş zamanlı tweet’ler atmak için kullanılıyor. Yani isteyen kullanıcılar, bu istemci üzerinden attıkları tweetleri, geçmiş zamanda atılmış gibi düzenleyebiliyorlar.

Dotnoso isimli Twitter kullanıcısının Carbon v.2.5 isimli uygulamayı kullanarak Kobe Bryant’ın hayatını kaybetmesiyle alakalı atmış olduğu tweet’in etkileşim elde etmek için paylaşılmış olması sosyal medyada büyük tepki yarattı.