Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Kahve Konserleri serisi sürüyor. Sanat Yönetmeni Cihat Aşkın, “Bu proje ile İstanbul Oda Orkestrası eskiden olduğu gibi sabah konserleri geleneğini yaşatmaya gayret ediyor” diyor.

Pazar sabahları müzikle başlıyor

Eda Köprü YILMAYAN

İstanbul Oda Orkestrası 60’ıncı kuruluş yıl dönümünde kahve konserleri düzenliyor. Süreyya Operası’nda düzenlenen konserler pazar günleri saat 11’de gerçekleştiriliyor. Konserler, İstanbul Oda Orkestrası Sanat Yönetmeni Cihat Aşkın yönetmenliğinde yapılıyor. Aşkın, bu konser dizisiyle eskiden olduğu gibi sabah konserleri geleneğini yaşatmak istediklerini söylüyor. Her ay bir orkestra ve oda müziği konserleri ile devam edecek serinin keman ve piyano resitalinde genç piyanist İlyun Bürkev 16 Ocak Pazar, Can Özhan - Çağdaş Özkan 23 Ocak Pazar ve Ozan Akkol - Ece Sözer 30 Ocak Pazar günü sahne alacak. Kahve Konserleri’yle ilgili sorularımızı Cihat Aşkın yanıtladı.

Kahve Konserleri’nin detaylarını sorduğumuz Aşkın, şöyle konuşuyor: “Programda İstanbul Oda Orkestrası’nın dört konseri yer alıyor. Bu konserlerde Oğuzhan Kavruk, Pietro Bonfilio, Cihat Aşkın, Rengim Gökmen, Burak Bilgili, Hakan Şensoy ve Pablo Mielgo gibi sanatçılar yer alıyor. Aynı zamanda oda müziği serisinde de on konser yer alıyor. Bu konserlere İlyun Bürkev, Can Özhan, Çağdaş Özkan, Ozan Sari, Ozan Akkol, Ece Sözer, Nil Kocamangil, Cem Babacan, Hasan Tura, Dilbağ Tokay, Emine Serdaroğlu, Menevşe Aydoğdu ve Ali Güngördü katılıyorlar. Bunun yanı sıra Trakya Ensemble ve Balkan Barok Topluluğu da konserlerde yer alıyor. Bach’ın Kahve Kantatı’nın da seslendirileceği konserlerde müzik ve kahve ilişkisi hakkında bilgilendirmeler, orkestra eserleri, konçertolar ve oda müziği eserlerine yer veriliyor.”

Kahve konserleri projesinin en büyük destekçisinin Kurukahveci Mehmet Efendi olduğunu belirten Aşkın, 150’nci yılını kutladığını aktarıyor. Aşkın, “Konserleri bu şekilde desteklemesiyle özellikle gençlere ve pandemiden dolayı kadrosuz genç müzisyenlere destek elini uzatmış oldu” diyor. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nın ise bu konserlere ev sahipliği yaparak kapılarını müzisyenlere ve sanatseverlere açtığından dolayı mutluluğunu dile getiriyor Aşkın. Konserler alışılagelmişin dışında bir özelliğinin de pazar sabahları saat 11.00’de gerçekleştirildiğini belirtiyor. Usta sanatçı, “Bu proje ile İstanbul Oda Orkestrası eskiden olduğu gibi sabah konserleri geleneğini yaşatmaya gayret ediyor” diyor.

Konserlerin 9 Ocak’ta başladığını belirten Aşkın, “Açılış konserinde Oğuzhan Kavruk yönetimindeki orkestra, genç İtalyan piyanist Pietro Bonfilio’ya eşlik etti ve programda Beethoven’in 5 numaralı ‘İmparator’ konçertosu ile Josef Suk’un serenadı yer aldı. Konserler ocak ayında her Pazar devam ediyor. Şubat ayından itibaren Süreyya Operası’nın aylık takvimine göre yine belirli Pazar sabahları devam edecek” diyerek sözlerini sonlandırıyor.

Konser takvimine http://www.sureyyaoperasi.kadikoy.bel.tr/tr adresinden ulaşılabilir.