Eski CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş pazarda Erdoğan’ı eleştiren bir kadın yurttaşın misafirliğe gittiği arkadaşının evinden gözaltına alındığını duyurdu. Yurttaş, hakimlik sorgusunun ardından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı

Pazarda Erdoğan’ı eleştiren kadın ihbar edildi, misafirliğe gittiği evden gözaltına alındı!

Eski CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’un Çatalca ilçesinde pazar alışverişi yaparken çıkan tartışmada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AKP’yi eleştiren 63 yaşındaki Dürdane Özselgin'in, kendisini şikayet eden bir kadının ihbarı üzerine misafirliğe gittiği bir arkadaşının evinde jandarma tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Özselgin hakimlik sorgusunun ardından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

AVUKAT GÖREVLENDİRİLEMİYOR

Dürdane Özselgin gözaltı işlemi yapılmasının ardından Baro’ya bilgi verilmesini söyleyerek avukat talep etti.

Yarkadaş'ın aktardığına göre polis durumu savcıya aktardı, savcı ise Şüpheli, beş yılın altındaki suçlarda Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) talep edemez” yanıtını verdi. Gözaltı işlemi bu yüzden Baro CMK’ye düşmedi.

Özselgin'in oğlu, Çatalca emniyetiyle konuşarak, gözaltı işleminin baroya bildirilmesini istedi. Polis ise “Savcı beyin talimatına aykırı bir şey yapamayız” yanıtını verdi.

Özselgin'in gözaltı kaydı, bu yüzden baroya ulaşmadığı için, avukat görevlendirilemiyor.

'SAVUNMA HAKKI GASP EDİLİYOR'

Savcı’nın “Beş yıl altındaki suçlarda CMK avukatı istenemez” sözünün kanuna aykırı olduğunu ve böyle bir usulün olmadığını kaydeden Yarkadaş, 63 yaşındaki kadının savunma hakkının gasp edildiğini söyledi.

Pazarda yaşanan tartışmaya ilişkin de bilgi veren eski CHP’li vekil şu ifadeleri kullandı:

"Özselgin'in oğlu Anıl’ın verdiği bilgiye göre, 63 yaşındaki kadının geceyi karakolda geçirmesine sebep olan söz ise şu: ‘YEDİLER, YEDİLER DOYMADILAR…’ Evet; pazarda yaşanan bir tartışmada söylenen bu söz yüzünden 63 yaşındaki bir kadın haksız ve hukuksuzca gözaltında…”

'KÜFRETMEDEİM, UTANMADAN HALA AKP'YE OY VERİYORSUNUZ DEDİM'

Yarkadaş’ın aktardığına göre Özselgin'in avukatı Ozan Büyük’e, “Pazarda tartıştığım bir kadına ‘Millet açlıktan ölüyor, utanmadan hala AKP’ye oy veriyorsunuz’ dedim. İddia edildiği üzere kimseye küfretmedim, iftiraya uğradım” dedi.

Yarkadaş ayrıca 63 yaşındaki kadının ilaçlarını yanına almasına bile izin verilmediğini, çocuklarının ilaçları karakola götürdüğünü kaydetti.

SORGUNUN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Dürdane Özselgin, hakimlik sorgusunun ardından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.